Najnovije vesti

FEDERER PUKAO PRILIKOM PRODAJE LUKSUZNE VILE: Rodžer izgubio nekoliko miliona evra! Preselio se na nepristupačno planinsko mesto na Alpima! (VIDEO)
Foto: AP

Očajan poslovni potez

FEDERER PUKAO PRILIKOM PRODAJE LUKSUZNE VILE: Rodžer izgubio nekoliko miliona evra! Preselio se na nepristupačno planinsko mesto na Alpima! (VIDEO)

Tenis

Švajcarski teniser Rodžer Federer u istoj nedelji je napravio jedan sjajan i jedan očajan poslovni potez.

Trenutni broj 2 na svetskoj ATP listi potpisao je novi sponzorski ugovor za 300 miliona dolara, ali je onda pukao nekoliko miliona prilikom prodaje kuće u kojoj je živeo jedva tri godine.

Federer je prodao kuću u mestu Volerau, na obali Ciriškog jezera. Kada je kuća konačno završena Federer je u nju uložio 8.2 miliona evra. Međutim, za nju je godinu dana kasnije dobio upola manje para. Iako se tačna cifra još uvek ne zna, Švajcarac je za početnu cenu odredio cifru od 5 miliona evra.

Federer sada živi u mestu Valbelja, gde je ranije kupio kuću za 5 miliona evra. Kada zima okuje Švajcarsku Rodžer se sa porodicom seli u Dubaji, gde ima luksuzan stan. Nije čudno, jer je Valbelja prilično nepristupačno planinsko mestašce na istoku Švajcarske, zimi često odsečeno od sveta. Mestašce se nalazi u delu švajcarskih Alpi u kome dominira skijalište Lencerhejde-Valbelja u kantonu Graubunden.

Kuća je podeljena na dva dela. U jednom žive Rodžer, Mirka i njihovo četvoro dece, a u drugom delu su Rodžerovi roditelji Linet i Robert.

Vila se nalazi na imanju od 1.5 hektara. Uključuje olimpijski bazen, velnes centar i garažu.

Zanimljivo je da na svom posedu nema teniski teren, već trenira u lokalnom sportskom centru gde se ponekad dogodi da nema slobodnog termina, pa Rodžer mora da pričeka.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...