SVI STE ČULI ZA NJU, A EVO KO JE ZAPRAVO ONA! Upoznajte Olgu Danilović: Teniska senzacija, uzorna tinejdžerka, dobra sestra (VIDEO)
Foto: Виктор Червяков

Zvezda je rođena

SVI STE ČULI ZA NJU, A EVO KO JE ZAPRAVO ONA! Upoznajte Olgu Danilović: Teniska senzacija, uzorna tinejdžerka, dobra sestra (VIDEO)

Tenis -

Srpsku teniserku Olgu Danilović, od nedelje popodne većina neće prepoznavati samo kao naslednicu proslavljenog košarkaškog šampiona i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga i Svetlane, bivše košarkašice novinarke sportske redakcije RTS-a. Ona je tenisko čudo, koje je sa 17. godina osvojilo prvi VTA turnir u karijeri i ne samo što je u Moskvi podigla trofej, već je do njega došla kao srećni gubitnik odnosno najmlađi pobednik.

Olga, kojoj je ime dala majka Svetlana, je po sopstvenom priznanju zaljubljena u tenis. Gledala je kao mala šampionske korake Novaka Đokovića i Ane Ivanović, sa kojima i danas komunicira tražeći savete za brži put ka vrhu. Olga kaže da je tenis njen život i bez obzira što mnogi zbog lepote porede sa Anom Ivanović. Komentarišući opasku da može da bude i model Danilovićeva je i u Moskvi ponovila:

foto: Виктор Червяков

- Ne igram tenis da bih bila model, već zato što je to moj život, hvala vam na komplimentu, ali nikada nisam mislila o tome na taj način - navela je 17-godišnja Srpkinja.

Mlada Beograđanka je van tenisa, pravi tinejdžer. Vreme provodi sa porodicom u kojoj joj uz roditelje, najveću snagu daju sestra Sonja i brat Vuk.

Getting fat time??? #withmysis

Објава коју дели Olga Danilovic (@danilovicolga) дана

Silly faces???❤️ #littlebro

Објава коју дели Olga Danilovic (@danilovicolga) дана

– Moj otac ne putuje sa mnom, ali mi je tata navijač broj 1. Zbog bavljenja sportom na visokom nivou razume moje raspoloženje kada izgubim, kako mi je pre mečeva, zna šta da mi kaže zaista. Uvek mi šalje poruke utehe kada gubim, pomaže mi da gledam unapred i mislim pozitivno. Mama brine o tenisu, putuje sa mnom i uvek zna šta fali mojoj igri. Sestra je dar srca, prijatelj duha, zlatna nit smisla života. Volim te svim srcem – rekla je Olga jednom prilikom.

Danilovićeva je veoma slikovito opisala momenat kada je uzela prvi turnir u karijeri (ITF).

- Kad sam osvojila Antaliju, tata mi je prvi poslao poruku. Rekla sam mu da moram da osvojim to takmičenje kako bih se našla na listi. Poslao mi je: „Bravo, hajde da vidimo da li te ima!“ Moje ime se kasnije našlo među 1.000 na svetu - kaže Olga.

❤️ ti si ćero tatin sin❤️

Објава коју дели Olga Danilovic (@danilovicolga) дана

Za one, slabije upućene Olga Danilović i Slovenka Kaja Juvan osvojile su 2017. godine titulu u dublu na Vimbldonu u juniorskoj konkurenciji.

Na zanimljiv način opisala je i način razmišljanja tokom meča.

- Moj trener Aleks (Koreča) mi je jednom rekao sjajnu stvar – šta god da radiš, obriši to. U većini slučajeva kada uradim nešto glupo, kažem sebi: 'Ok, obriši'. To je ono što sebi govorim u većini slučajeva. Ljudi iz mog boksa kupe te negativne misli i sklanjaju ih od mene. Praktično su sa mnom na terenu. Sve što mislim i ja, misle i oni, samo su malo smireniji. Obriši i nastavi dalje su dve glavne stvari koje govorim sebi, ispričala je.

Van terena ona je jedno, reklo bi se obično, normalno derte. Njeni profili na društvenim mrežama preplavljeni su slikama bez filtera, na njima je Olga sa porodicom, drugarima, teniskim rivalima, na raznim mestima, a evo šta kaže o noćnim izlascima.

- Iskreno, ne razumem to, to je neki svet potpuno drugačiji od mog.

Žirafa?

Објава коју дели Olga Danilovic (@danilovicolga) дана

??? #whataweather #tizivisuoblacimamala??☁❤

Објава коју дели Olga Danilovic (@danilovicolga) дана

Olga se trudi da na društvenim mrežama odgovori na svaku poruku koju dobije, a posle trijumfa u Moskvi rekla je.

- Dobila sam mnogo poruka. Posvetiću nekoliko sati da odgovorim svima, a najvažnije je da mi je mama čestitala - poručila je ona.

foto: TSS

Skromna, lepo vaspitana, Olga je pokazala i da je krasi plemenito srce. Novčanu nagradu “Hrabro srce” u iznosu od 1000 dolara koju joj je pre četiri meseca dodelila Međunarodna teniska federacija za požrtvovanost i rezultate u FED kupu, donirala je dečjoj bolnici u Tiršovoj.

– Novac od nagrade, koji mi uručuje ITF, doniraću Univerzitetskoj dečjoj klinici Tiršova u Beogradu. Lekari su svakodnevno posvećeni spasavanju života mnoge dece u toj bolnici i nadam se da će moj doprinos pomoći u lečenju – izjavila je tada Olga.

??❤️

Објава коју дели Olga Danilovic (@danilovicolga) дана

Lična karta

Ime i prezime: Olga Danilović

Datum rođenja: 23. januar 2001.

Visina: 1,83 m

Broj VTA titula: 1 Moskva 2018

Nagrada od turnira: 203,013 američkih dolara

Ruka kojom igra: Leva

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track