KONAČNO SVI NA OKUPU: Velika četvorka ponovo hara svetskim tenisom!
Foto: Reuters

Prestižni gren slem u Njujorku danas startuje u najjačem sastavu

KONAČNO SVI NA OKUPU: Velika četvorka ponovo hara svetskim tenisom!

Tenis -

US Open u punom sastavu! Prvi put od Vimbldona prošle godine teniska "velika četvorka" okupiće se na jednom Grend slem turniru! Novak Đoković kao prvi favorit, a za njim Rafael Nadal, Rodžer Federer i Endi Mari, boriće se za prestiži trofej na američkom tlu.

Ova činjenica sama po sebi dovoljan je razlog da se spremimo za izuzetno uzbudljive dve nedelje nakon kojih verujemo da će broj Noletovih Grend slem titula porasti na 14.

Prvi će se na putu srpskom asu naći Marton Fučovič, 26-godišnji Mađar, trenutno 41. igrač sveta. Meč je zakazan za sutra i počinje oko 19.30 časova, a ovo će biti njihov prvi međusobni duel. Novak, koga kladionice smatraju za prvog favorita za osvajanje Otvoreng prvenstva Amerike, nalazi se u odličnoj formi kako fizičkoj tako i psihičkoj nakon osvajanja Vimbldona i Sinsinatija. Srpski as ponovo uživa u tenisu što se i vidi na terenu.

- Fantastičan je osećaj vratiti se. Bilo je nekoliko teških meseci za mene zbog povrede, ali onda je došlo osvajanje Vimbldona i Sinsinatija - rekao je Đoković uz osmeh. U Njujorku Novak će pokušati da overi svoju dominaciju nad najvećim rivalima, pošto u pobedama vodi protiv Nadala sa 27-25, Federera 24-22 i Endija Marija 25-11. Titulu na US openu brani u muškoj konkurenciji Rafael Nadal, a kod žena Amerikanka Sloun Stivens. Grend slem u "velikoj jabuci" već godinama važi za najbogatiji turnir, a igrači će ove godine izmešu sebe podeliti oko oko 53 miliona dolara što je za 2,6 miliona više nego prošle godine.

Gren slem titule 13 Novak Đoković 3 Endi Mari 20 Rodžer Federer 17 Rafael Nadal

Del Potro Volim Novaka i verujem u njega

Argentinski teniser Huan Martin del Potro uoči starta US Opena pričao je o Novaku Đokoviću i ovom prilikom - Verujem u njega. Znam da poseduje sve što je potrebno da se vrati na prvu poziciju. Međutim, znam kroz šta je sve prošao da bi se vratio. Bio je iznerviran zbog povrede i zbog toga je često gubio na startu turnira na početku godine. Srećan sam što ponovo osvaja Grend slemove i ponosan sam na ono što je uradio. Nadam se da još uvek može da ispisuje istoriju ovog sporta zato što ga volim - izjavio Del Potro.

Srbi na US openu

MUŠKARCI Danas Dušan Lajović - Damir Džumhur ne pre 20.00 Sutra Viktor Troicki - Tenis Sandgren oko 17.00 Laslo Đere - Leonard Majer oko 17.00 Filip Krajinović - Metju Ebden oko 17.00 Novak Đoković - Marton Fučovič oko 19.30

ŽENE Aleksandra Krunić - Timea Bašinski oko 17.00

Autor: Anja Vukašinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track