STVARNO KRAJ: Jelenu Janković izbrisali sa WTA liste!
Foto: Fonet/AP

Jankovićeva blizu penzije

STVARNO KRAJ: Jelenu Janković izbrisali sa WTA liste!

Tenis -

Srpska teniserka Jelena Janković posle 17 godina prvi put je izbrisana sa VTA liste.

Nekada prva igračica sveta poslednji meč na turniru odigrala je prošle godine na US opena.

Posle toga počele su da se ređaju povrede, i samo je pitanje vremena kada će zvanično saopštiti da završava profesionalnu karijeru.

Ipak, Jankovićeva je u nekoliko navrata demantovala da se povlači i da želi i dalje da igra na vrhunskom nivou. Ali očigledno da je pitanje vremena kada će jedna od naših najboljih teniserki svih vremena reći zbogom tenisu i da nije realno da posle serije ozbiljnih povreda može da se vrati u svetski vrh.

Njena silazna putanja je krenula 2017. godine kada su krenule i povrede i posle toga nikako nije mogla da se vrati na vrh. Kad se na to doda da je uveliko ušla u četvrtu deceniju života i da je pitanje sa koliko motiva i dalje želi da igra profesionalno tenis.

Podsetimo da je Jankovićeva pre deset godina bila prva igračica sveta, a upravo ta 2008. godine smatra se najuspešnijom sezonom u njenoj karijeri. Igrala je finale US opena, polufinala Rolan Garosa i Australijan opena.

Ozbiljan problem

Dvostruka diskus hernija Još u julu mesecu Jelenin nekadašnji trener Rikardo Sančez otkrio je da

Srpkinja ima velikih zdravstvenih problema. - Jelena ima velikih problema sa kičmom, ima dvostruku diskus herniju... Sumnjam da će nastaviti da se bavi tenisom i penzija je sve ozbiljnija opcija - izjavio je Španac pre dva meseca. Diskus hernija je isliznuće zglobova kicme koje se u suštini teško ili nikada ne može zalečiti. Posebno kada se to dešava na dva zgloba kao što je kod Jelene. Pitanje je samo u kom je stadijumu povreda.

Lična karta Jelena Janković Datum rođenja: 28. februara 1985 Mesto rođenja: Beograd Nije udata Nema dece

antrfile 3 Činjenice 2007. godine osvojila sa Džejmi Marijem u miksu Vimbldon 2008. godine postala je prva igračica sveta 2008. godine igrala finale US opena 2008. godine polfinale Rolan Garosa i Australijan opena 15 osvojenih VTA turnira u karijeri Zaradila od turnira 19 miliona dolara

Milan Nastić

Foto: Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track