KLANJAO SE ĐOKOVIĆU, IZIGRAVAO MU TRENERA, ŠLIHTAO MU SE... A SADA SE PONOVO VRATIO NA STARO! Federer: Uživam u mečevima sa Novakom, ali rivalstvo sa Rafom je ipak NEŠTO POSEBNO!
Foto: EPA/TANNEN MAURY

favorizuje španca

KLANJAO SE ĐOKOVIĆU, IZIGRAVAO MU TRENERA, ŠLIHTAO MU SE... A SADA SE PONOVO VRATIO NA STARO! Federer: Uživam u mečevima sa Novakom, ali rivalstvo sa Rafom je ipak NEŠTO POSEBNO!

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da uživa u mečevima sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom, ali da su dueli sa Špancem ipak nešto posebno...

Zanimljivo, Federer ima negativan skor u međusobnim duelima sa Novakom i Nadalom. Sa Rafom je 15:23, a sa Novakom 22:24.

"Ne znam šta da vam tačno kažem o tim mečevima, pošto je normalno da sam veoma 'naoštren' kada igram protiv njih. Naravno da uvek imam veru u sebe.... Mislim da protiv Rafe ako malo sumnjate u svoju igru teško da možete da trijumfujete. On to iskoristi i to mi se desilo nekoliko puta. Kada izađete da igrate protiv najboljih igrača koji su u sjajnoj seriji, vi onda ne igrati svoju savršenu igru i onda je teško za pobedu. Pokušavate sve kako biste pobedili, ali nekada vam igra ne funkcioniše", rekao je Švajcarac.

Ne krije da uživa u mečevima sa Novakom i Rafom.

"Da budem jasan, želja za pobedom uvek postoji i uvek sam uživao u mečevima sa obojicom (Rafom i Novakom). Naročito rivalstvo sa Rafom je posebno", rekao je Federer.

Ovo nije prvi put da Federer favorizuje svoje rivalstvo sa Špancem.

"Uvek je bio u senci mog rivalstva sa Nadalom, jer sam protiv Novaka igrao često u polufinalima. Posle sam se možda opustio, dok su njih dvojica izbili na prvo mesto. Dakle, ponovo smo često igrali u polufinalima...Naravno, imali smo i neke odlične finalne mečeve, kao na primer finale US Opena, Vimbldona, pa polufinale na Rolan Garosu, koje ne smem da preskočim", rekao je nedavno Federer.

Podsetimo, Novak i Rodžer su na tom revijalnom trodnevnom turniru zajedno igrali za Evropu protiv Sveta i osvojili su Lejver kup. Zajedno su igrali u dublu, bodrili su jedan drugog, Federer je na jednom meču bio i Novakov trener...

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track