MEMORIJAL BEBA STAJIĆ: Anđeli nikada ne umiru
Foto: Marina Lopičić

TENISKI TURNIR U BEOGRADU

MEMORIJAL BEBA STAJIĆ: Anđeli nikada ne umiru

Tenis -

Na terenima teniske akademije „Bogdan Obradović“ biće održan treći memorijalni turnir „Anastasija Beba Stajić“.

Ovaj memorijal prvi put organizovan je 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni. Organizuje se u spomen na tragično preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić koja je život izgubila u saobraćanoj nesreći 2014. godine u Beogradu i sa željom da se takva tragedija nikada ne ponovi, da se Beba nikada ne zaboravi i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna za mnoge živote, da prekine mlade živote kao što je bio i slučaj sa Anastasijom.

Kako prošle tako i ove godine turnir se igra u konkurenciji do 18 godina, prvi put I kategorije iz kalendara Teniskog saveza Srbije, na terenima teniske akademije „Bogdan Obradović“ u Beogradu od 29. septembra do 2. oktobra 2018. Svečano otvaranje turnira je u petak 29. septembra u 12 časova na Adi Ciganliji.

Turnir je ove godine podržao i iza njega stao i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Bogdan Obradović.

„Pre tri godine Goran Stajić, otac tragično preminule Bebe izneo je predlog Teniskom savezu Beograda da se krene sa organizacijom memorijala, što je odmah prihvaćeno i dogovoreno da turnir iz godine u godinu raste, dobija na značaju i da za koju godinu postane međunarodni – ITF turnir do 18 godina. Oba protekla turnira, uprkos kiši koja je pravila probleme i odlagala mečeve, okupila je veliki broj takmičara. I ove godine, za treći memorijalni turnir 'Anastasija Beba Stajić' prijavio se veliki broj teniserki i tenisera, preko 100, tako da očekujemo da turnir obiluje dobrim, kvalitetnim mečevima. Glavni cilj ovog turnira je da očuvamo sećanje na Bebu, na anđela kakav je ona bila i da prenese poruku, da anđeli nikada ne umiru, da su uvek deo nas, ali i da pozovemo decu da se sklone sa ulica, da idu na sportske terene, da se bave sportom. Za decu i mlade sport predstavlja izvanrednu vaspitno – socijalizacijsku aktivnost kroz koju u ranoj dobi uče razne detalje koji će im pomoći u raznim životnim situacijama. Bavljenje sportom podstiče navike zdravog življenja, poboljšava društvenu aktivnost, uči disciplini i timskom radu, usvajanju moralnih vrednosti“ – zaključio je Obradović.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track