ĐOKOVIĆ UNIŠTIO HRVATA U FINALU ŠANGAJA! Neprikosnoveni Nole osvojio 32. Masters titulu u karijeri! Ćorić nije znao šta ga je snašlo!
Foto: Reuters

CAR NOVAK POKORIO KINU

ĐOKOVIĆ UNIŠTIO HRVATA U FINALU ŠANGAJA! Neprikosnoveni Nole osvojio 32. Masters titulu u karijeri! Ćorić nije znao šta ga je snašlo!

Tenis -

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Masters u Šangaju!

Novak je u finalu ubedljivo savladao hrvatskog tenisera Bornu Ćorića sa 2:0 (6:3, 6:4) u setovima i tako po četvrti put u karijeri stigao do titule u Šangaju.

foto: Reuters
foto: printsrkin

Ovo je ukupno 32. trofej na Masters turnirima serije 1000 za srpskog tenisera.

foto: Reuters

Srpski as pomerio je rekord po broju Mastersa sjajnom i sigurnom igrom protiv 19. tenisera sveta i došao do četvrtog trofeja u Šangaju, ali i potvrdio da trenutno igra najbolji tenis na svetu.

Bez izgubljenog seta na turniru u Kini nastavio je niz osvajanja titula, nakon Vimbldona, US Opena i Sinsinatija.

foto: Reuters

Srpski teniser će od ponedeljka biti drugi na ATP listi, a osvajanjem ove titule vrlo blizu je i povratka na prvo mesto. Naime, on će od ponedeljka za prvoplasiranim Špancem Rafaelom Nadalom zaostajati samo 215 bodova.

foto: Printscreen

Na drugoj strani, Ćorić je propustio priliku da osvoji svoju prvu masters titulu, ali će i on napredovati na novoj ATP rang-listi pošto će od ponedeljka biti 13. igrač sveta.

Kada je reč o samom finalu, Đoković je odigrao još jedan odličan meč u Šangaju u kojem je protivniku dozvolio samo jednu brejk priliku.

Za osvajanje prvog seta bio mu je dovoljan jedan brejk, u šestom gemu, a koliko je Đoković bio siguran pokazuje i podatak da je na svoj servis izgubio samo četiri poena.

U drugom setu se vodila mnogo veća borba na terenu.

Đoković je na početku drugog seta oduzeo servis Ćoriću i poveo sa 2:0, a potom je u trećem gemu, koji je trajao 12 i po minuta, propustio četiri brejk prilike.

Hrvatski teniser je u šestom gemu stigao do prve brejk lopte u meču, Đoković se odbranio sjajnim servisima, da bi u devetom gemu propustio tri meč lopte.

Propuštene meč lopte nisu ni malo poremetile Đokovića, pošto je naredni gem osvojio bez izgubljenog poena i tako stigao do titule u Šangaju posle sat i 35 minuta igre.

foto: Reuters

TOK MEČA:

II set

6:4 - KRAJ! NOVAK OSVAJA MASTERS U ŠANGAJU!

foto: Reuters

5:4 - Tri vezane meč lopte propustio je Novak u ovom gemu. Imao je 0:40, ali nije uspeo da završi meč. Neverovatnu grešku je napravio kod treće meč lopte. Jedan smeč završio je u autu.

5:3 - Novak na gem od titule!

4:3 - Osvaja Borna svoj servis gem i smanjuje prednost.

foto: Reuters

4:2 - Žestoka borba vodila se u šestom gemu drugog seta. Novak se prvi put na meču suočio sa brejk loptom. Borna je igrao sjajno došao je u priliku da napravi brejk, međutim, Novak je bio najbolji onda kad je to bilo najpotrebnije. Sprečio je brejk, a zatim dva puta sjajno odservirao i tako osvojio važan gem.

3:2 - Ne predaje se Hrvat. Smanjuje prednost Novaka.

foto: Reuters

3:1 - Novak je sjajan! Bez izgubljenog poena, za samo 79 sekundi osvaja svoj servis gem!

2:1 - Najduži gem na meču pripao je Ćoriću. 13 minuta trajala je borba u ovom gemu. Novak je imao četiri brejk lopte ali nije uspeo da ih iskoristi.

2:0 - Novak je uspeo da potvrdi brejk! Na najbolji mogući način Srbin je otvorio drugi set.

1:0 - BREJK! Odmah na startu meča Novak oduzima servis hrvatskom teniseru. Đoković je izludeo rivala u ovom gemu! Novak je stigao do brejk lopte, a Borna je u ključnom poenu jedan lagan smeč poslao u aut i tako poklonio gem Srbinu.

I set

foto: Printscreen

6:3 - NOVAK OSVAJA PRVI SET! Bez izgubljenog poena Đoković osvaja ključni gem u prvom setu!

5:3 - Ćorić prekida nalet Novaka, osvaja gem, ali u narednom će Srbin servirati za set.

5:2 - Pala je i potvrda brejka! Sjajni Novak grabi ka osvajanju seta!

4:2 - BREJK! Novak posle velike borbe oduzma servis Hrvatu! U šestom gemu viđena je prva brejk lopta na meču i Đoković ju je odmah iskoristio. Borna je poslao lopticu u aut, zatim je zatražio čelendž, ali ispostavilo se da je to bio samo potez očajnika.

3:2 - Još jedan siguran gem Đokovića.

2:2 - Ćorić uzvraća istom merom. Ekspresno hrvatski teniser dolazi do novog izjednačenja.

2:1 - Bez izgubljenog poena Novak dolazi do nove prednosti!

1:1 - Hrvat dolazi do izjednačenja. Snažnim servisima je stigao do 30:0, usledila su dva poena Novaka za izjednačenje, međutim, ponovo je Ćorić odlično odservirao i sigurno priveo gem kraju.

1:0 - Odličan start! Sjajan servis gem Novaka. Dva odlična servisa za 30:0, Ćorić je zatim odigrao sjajnu bekhend paralelu, ali to je bilo sve što je Hrvat uspeo da uradi u ovom gemu.

10:36 - Novak je odlučio da prvi servira na ovom meču

foto: Printscreen

10:35 - Novak je izašao na teren!

foto: PrintScreen

Novak se nalazi u fantastičnoj formi. Srbin deluje nezaustavljivo u Šangaju, na putu do finala nije izgubio ni set. U polufinalu je ubedljivo savladao petog tenisera Aleksandra Zvereva sa 2:0 u setovima (6:2, 6:1). S druge strane, mladi hrvatski teniser je napravio senzaciju u polufinalu. Borna je iznenadio prvog nosioca, Švajcarca Rodžera Federera (6:4, 6:4).

Borna Ćorić ima 21 godinu i trenutno je 19. teniser sveta. Novak je sa hrvatskim teniserom do sada odigrao dva meča i oba puta je slavio. Bio je bolji 2016. godine u Madridu i ove sezone u Monte Karlu.

Novak će pokušati da osvoji svoj 32 Masters u karijeri. Ukoliko u tome uspe biće jako blizu pozicije broj 1 na ATP listi, Nadal će mu bežati samo 35 bodova. S druge strane, Borna Ćorić igra svoje prvo Masters finale u karijeri.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track