ĐOKOVIĆ KONAČNO OTKRIO U ŠTA VERUJE: Novak vas vodi u dubinu svoje duše! Ovo je najneobičniji intervju koji je srpski teniser ikada dao
Foto: Reuters

BIO JE NA MRAČNOM MESTU

ĐOKOVIĆ KONAČNO OTKRIO U ŠTA VERUJE: Novak vas vodi u dubinu svoje duše! Ovo je najneobičniji intervju koji je srpski teniser ikada dao

Tenis -

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena, koji ima svet pod nogama...

Ovim rečima autor uvodi čitaoce u intervjuu sa prvim reketom sveta objavljenim na "Šortlistu".

Novak je govorio o mračnom mestu na kome je bio, dok su se zidovi spajali, a njega hvatala panika, podsećajući na krizni period svoje karijere. Ali, to o tome je i ranije pričao.

Međutim, sada je prvi put otkrio u šta zaista veruje.

Javnost godinama unazad spekuliše da li je Novak posvećeni pravoslavac ili nešto drugo, naročito u vreme dok je uz sebe imao "gurua" Pepea Imaza. Otkud ima tako rigorozan jelovnik, šta mu zapravo znače meditacija i joga?

Bez obzira na sve Novak Đoković je specifična ličnost u svetu sporta.

Da je zaista poseban, naglašava autor, svedoči i njegov sopstveni opis na "Tviteru", gde vrhunski sportisti najčešće u dve, tri reči kažu sve o sebi, dok Novak poručuje:

"Smej se dokle god dišeš, voli dokle god živiš!"

Pravo u metu. To je Novak Đoković.

foto: Reuters

"Verujem da je naša misija da dostignemo višu frekvenciju vodeći brigu o sebi i to istražujući i poštujući sopstveni 'avatar', svoje telo, i radeći to pojačavamo vibraciju cele planete", počinje Nole priču.

Ako nemate pojma o čemu Novak priča, to znači da se obraća vama, konstatuje autor, a Đoković nastavlja:

"Mi smo povezani između sebe, kao i sa prirodom, (planetom) Zemljom, univerzumom... u energetskom smislu više vibracije. Kako god to da shvatite, osećam kao da postoji viša sila koja je stvorila sve ovo i sve nas, a mi samo dobijamo pomoć".

Novaka je zaintrigirao dokumentarni film "Transcedentnost - živi život izvan običnog".

"Postoji nešto što nazivamo telepatijom", kaže srpski teniser i nastavlja:

"Ili ono što nazivamo telekinezom, ili instiktom, intuicijom. Osećam kao da su to darovi više sile, Boga, čega god, dozvoljavaju nam da razumemo tu višu silu i viši poredak u sebi samima. Imamo moć da programiramo našu podsvest. Za mene reč transcedentno predstavlja transcedenciju (prelazak) iz stanja niže fizičke vibracije u višu vibraciju razumevanja ko smo zapravo mi", poručuje Novak Đoković.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track