KAD HRVAT HVALI SRBINA: Mi Balkanci smo drugačiji! Novak će vladati svetskim tenisom, Federer i Nadal nemaju šanse (VIDEO)
Foto: Reuters

POGODIO DA ĆE ĐOKOVIĆ OSVOJITI VIMBLDON

KAD HRVAT HVALI SRBINA: Mi Balkanci smo drugačiji! Novak će vladati svetskim tenisom, Federer i Nadal nemaju šanse (VIDEO)

Tenis -

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević predviđa da će Rodžer Federer i Rafael Nadal biti u konstantnom padu, a da će Novak Đoković i dalje vladati ATP listom.

"Možda su Rožer i Rafa najbolji svih vremena, možda će još koju godinu biti u vrhu, ali bi me to iznenadilo", rekao je Ivanišević za "Tajms".

Hrvat, međutim, kaže da je sa Đokovićem situacija dijametralno suprotna.

"Čim se vratio na teren, videlo se da će Novak ponovo biti broj jedan. Njegovom treneru sam pre Vimbldona ove godine rekao da će osvojiti titulu. Bio sam u pravu iako je Đoković bio tek na 21. mesti ATP liste", ponosan je Ivananišević što je pogodio rasplet na londonskom gren slemu.

foto: Profimedia

I Ivanišević ima trofej sa Vimbldona, koji je osvojio 2001. godine, iako je u glavni žreb ušao sa specijalnom pozicijom kao 125. igrač sveta.

"Đoković je Srbin, a ja sam Hrvat. Mi sa Balkana razmišljamo drugačije u odnosu na ostale. Nas brojevi ne tangiraju", nastavlja Ivanišević i kategorično dodaje:

"Novak će biti najbolji u 2019. godini".

Dakle, diže ruke od Federera i Nadala, ali vidi nove konkurente Novaka Đokovića. Predviđa dolazak mladog talasa na čelu sa Cicipasom, Ćorićem, a ne gubi veru ni da će se Kirjos smiriti i zaigrati vrhunski tenis.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track