NOVAK I RAFA ODIGRALI NAJBOLJI MEČ U ISTORIJI TENISA: Đoković otkrio kakve je unutrašnje borbe vodio dok je šest sati ratovao sa Nadalom u finalu Australijan opena (VIDEO)
Foto: Printscreen

KAO GLADIJATORI

NOVAK I RAFA ODIGRALI NAJBOLJI MEČ U ISTORIJI TENISA: Đoković otkrio kakve je unutrašnje borbe vodio dok je šest sati ratovao sa Nadalom u finalu Australijan opena (VIDEO)

Tenis -

Novak Đoković je stigao u Melburn, odradio prvi trening, a onda se osvrnuo na neke blistave trenutke iz prošlosti sa Australijan opena, ali i najavio nove pobede na prvom gren slemu sezone.

Đoković je šest puta osvajao trofej u Melburnu, a finale iz 2012. godine, kada je posle skoro šest sati gladijatorske borbe pobedio Rafaela Nadala, mnogi smatraju najboljim mečom u istoriji tenisa.

Novak je trijumfovao rezultatom 5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5.

"Kada razgovaram sa svojim timom i pokušamo da se setimo najuzbudljivijeg meča kome smo prisustvovali, i ne samo onih koje sam ja igrao, svi se odmah sete tog finala. I meni je to najuzbudljiviji meč u karijeri", rekao je Đoković i dodao:

"Svega je bilo u tih šest sati: krov je otvaran i zatvaran, bilo je preokreta, borbe do poslednjeg atoma snage"...

Kao logično se nameće pitanje kako sportista u takvim borbama uspe da ostane koncentrisan.

"Mora da se živi za taj trenutak. Nema razmišljanja ni o prošlosti ni o budućnosti, samo o tom momentu. I mora da se veruje u sebe. Takođe, za takve situacije neophodno je i iskustvo i da se zna kako da se diše. To su trenuci kada čovek zavisi samo od sebe", nastavio je Đoković.

Nole je peti put u karijeri godinu završio kao "broj jedan", a i u Melburn je stigao sa vrha ATP liste.

"Mnogo mi znači. U suprotnom, ne se bavio ovim čime se bavim. Znači mi naročito u ovom periodu života i karijere kada mogu da kažem da sam uradio dovoljno, ali nastaviću da igram, sve dok u meni ima te iskre".

Đoković je otkrio i kako provodi slobodno vreme u Melburnu.

"Volim da idem u prirodu. Ovde imam jedno drvo na koje volim da se penjem. Možda niste očekivali takav odgovor, ali ne volim da idem po žurkama", uz osmeh je zaključio Novak Đoković.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track