STRIC TONI BRUTALNO ISPROZIVAO NADALA, A NOVAKA DIGAO U NEBESA: Đoković je dotakao SAVRŠENSTVO, Rafa mu je poslužio kao HRANA!
Foto: Profimedia

OVO NISTE OČEKIVALI

STRIC TONI BRUTALNO ISPROZIVAO NADALA, A NOVAKA DIGAO U NEBESA: Đoković je dotakao SAVRŠENSTVO, Rafa mu je poslužio kao HRANA!

Tenis -

Bivši trener i stric španskog tenisera Rafaela Nadala, Toni Nadal, u analizi finalnog meča Australijan opena nije imao milosti prema svom bratancu.

Novak je demonstrirao silu protiv Španca u velikom finalu. Bio je nemilosrdan... Za samo dva sata igre počistio je Nadala u tri seta 6:3, 6:2, 6:3.

Dugogodišnji trener drugog tenisera sveta, Toni Nadal, imao je veoma zanimljivu analizu ovog duela.

"Od samog starta videli smo rivala koji je spreman da napada i igra u punoj brzini. U većini slučajeva dobri napadi mog bratanca poslužili su kao hrana za pobednički ritern Srbina. Ne znam da li postoji taktika protiv tako inspirisanog protivnika. "

Toni ipak smatra da rezultat u finalu ne odslikava razliku u kvalitetu između Novaka i Rafe.

"Đoković je dodirnuo savršenstvo na tom meču, a Rafael je bio manje uspešan nego na ostatku turnira. Rezultat u finalu je dao osećaj veće udaljenosti između njih nego što je ona jeste. Ne postoji nijedna primedba na Đokovićevu igru u finalu. Čestitao bih mu na nivou tenisa koji veoma, veoma teško može da se pobedi", zaključio je Toni.

Podsetimo, Rafael i Toni Nadal prekinuli su saradnju u novembru nakon 27 godina. Svi Rafini trofeji osvojeni su pod komandantskom palicom Tonija Nadala - 17 Gren slem titula, od kojih deset na Rolan Garosu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track