LEGENDARNI TENISER SA SUZAMA U OČIMA URUČIO TROFEJ SRPSKOM HEROJU: Veliki prijatelj Novaka Đokovića predao pehar novom šampionu Rio de Ženeira (VIDEO)
Foto: Epa/Marcelo Sayao, Printscreen Twitter

LALSO ĐERE OSVOJIO TURNIR U BRAZILU

LEGENDARNI TENISER SA SUZAMA U OČIMA URUČIO TROFEJ SRPSKOM HEROJU: Veliki prijatelj Novaka Đokovića predao pehar novom šampionu Rio de Ženeira (VIDEO)

Tenis -

Srpski teniser Laslo Đere osvojio je prvu ATP titulu u karijeri, pošto je u finalu turnira u Rio de Žaneiru pobedio 104. igrača sveta, Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima posle dva seta (6:3, 7:5), a trofej mu je uručio veliki prijatelj Novaka Đokovića, Gustavo Kuerten.

U prvom setu teniseri su napravili ukupno šest brejkova, od kojih srpskih teniser četiri, posle čega je poveo u meču.

U drugom setu bilo je neizvesnije, Kanađanin je poveo sa 3:1, ali je Đere uspeo da preokrene na 4:3. Posle toga igrači su osvajali gemove na svoje servise, sve do 12. kada je Đere ponovo napravio brejk i pobedio nakon što je iskoristio petu meč loptu.

Đere je prvi put u karijeri igrao u ATP finalu i osvojio prvu titulu, posle čega će popraviti plasman na svetskoj rang-listi.

foto: EPA/MARCELO SAYAO

Trofej prvog ATP turnira koji je osvojio, uručio mu je legendarni teniser, član teniske Kuće slavnih i osvajač tri titule na Rolan Garosu, Gustavo Kuerten. Popularni Guga je inače i veliki prijatelj Novaka Đokovića.

kurir.rs / kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track