JELENA GA JE ZVALA I REKLA DA JE DŽORDAN ISPRED NJE: Novakova reakcija na pomen idola iz detinjstva ni njemu samom nije jasna
Foto: Profimedia, AP

čeka novi momenat

JELENA GA JE ZVALA I REKLA DA JE DŽORDAN ISPRED NJE: Novakova reakcija na pomen idola iz detinjstva ni njemu samom nije jasna

Tenis -

Najbolji srpski i prvi teniser sveta Novak Đoković kao dečak imao je tri sportska idola košarkaša Majkla Džordana, tenisera Pita Samprasa i italijanskog skijaša Alberta Tombu.

Upoznao je dvojicu - Samprasa i Tombu, dok asa svetske košarke Majkla Džordana još nije. A mogao je.

- Džordan je bio u Monte Karlu gde živim već deset godina. I sećam se, imao sam pauzu između dva treninga. Moja žena je otišla da se šeta gradom sa svojom sestrom. Meni je zvonio telefon i to je bilo pre nego što smo bili roditelji kada smo još imali malo vremena da se odmorimo, između treninga. Utišao sam telefon, da mi ne zvoni, kako bih se malo odmorio... Kad vidim nešto svetli, svetli, svetli, ono vibrira. Reko šta je, ko me zove, ona me zove. Pet propuštenih poziva. Ja se javljam, sećam se tog trenutka kao da je juče bilo.

- Ona kaže: "Džordan je ispred mene na pet metara". Ja kažem: "Molim?'. Ona kaže: "Majkl Džordan, tvoj idol, kojeg hoćeš tako žarko i jarko da upoznaš je ispred mene. Dolazi ovde!". Ja ne znam šta mi je bilo, al’ sam joj rekao: "Ne mogu zato što imam trening popodne i moram da se odmorim…"Majke mi sam to rekao. Spustio sam slušalicu, razmišljao i naravno posle deset minuta preznojavanja, kao šta sam to uradio, pokupio sam se i otišao do nje. Ali, Džordan je već otišao. I to je taj trenutak, ali nema veze. U svakom slučaju, ovaj, imaćemo priliku negde da se upoznamo. Čujem da je strastveni golfer.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track