JUTARNJI RITUALI NOVAKA ĐOKOVIĆA: Molim se svakog jutra! To je suština života!
Foto: Instagram

Pobožan

JUTARNJI RITUALI NOVAKA ĐOKOVIĆA: Molim se svakog jutra! To je suština života!

Tenis -

Najbolji teniser sveta otkrio je koja je prva stvar koju uradi svakoga dana kada otvori oči. Novak Đoković oduvek važi za izuzetno religioznu osobu, a koliko je vera u Boga bitan deo njegovog života pokazuje jedna od poslednjih izjava srpskog asa.

- Molim se svakog jutra. Prvo izrazim zahvalnost za zdravlje, na prilikama da nastavim svoju evoluciju kao multidimenzionalno biće u ovom životu. Zahvalan sam bogu na porodici, na osećanjima, što se budim u velikom krevetu da bih video najlepše izlaske sunca. Na tome što nastavljam da radim na stvarima o kojima sam govorio, da naporno radim i treniram, na obavezama koje imam kao otac i suprug - rekao je Novak Đoković i dodao:

- Morate to činiti na dnevnoj bazi, da li je to neka dvominutna vežba smirenja ili molitva. Ponekad zaista nemate mnogo vremena, ali važno je biti disciplinovan i nastaviti sa tom praksom. Kada ste otvorenog uma, spremni ste da primate sve čime ste okruženi u ovom prelepom svetu. Mi smo blagosloveni što živimo u ovakvom svetu i što prolazimo proces evolucije. I kada dodete na prag saznanja ko ste, vi i dalje nastavljate da tragate za istinom. To vas donosi bliže izvoru odakle ste potekli i čini vas tako prisutnim smirenim, ispunjenim radošću i zahvalnim što postojite, štio su tu svi oni koji vas okružuju i čine ispunjenim. To je suština života - zakljucio je Đokovic.

Spasao crkvu u Nici Osim što je religija sastavni deo Novakove svakodnevnice, on i aktivno pomaže mnogim pravoslavnim crkvama i manastirima kako u Srbiji tako i u zemljama širom Evrope. Najnoviji slučaj za koji se saznalo je, spasavanje srpske pravoslavne kapele u Nici. Naime, naslednici zemlje na kojoj se nalazi ova crkva planirali su da promene namenu ovog zdanja kako bi imali veću finansijsku dobit. Ipak, celu stvar, prema pisanjima francuskih medija, spasao je Novak Đoković koji intervenisao i dao novac kako do iseljavanja crkve ne bi došlo.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track