ŠTETA! FILIP POVEO, PA STAO: Krajinović ispustio prvu titulu! Beretini posle preokreta pobedio Srbina i osvojio Budimpeštu
Foto: AP

SKOČIĆE NA 77. MESTO NA ATP LISTI

ŠTETA! FILIP POVEO, PA STAO: Krajinović ispustio prvu titulu! Beretini posle preokreta pobedio Srbina i osvojio Budimpeštu

Tenis -

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u finalu turnira u Budimpešti od Italijana Matea Beretinija 6:4, 3:6, 1:6.

Krajinović nije uspeo da osvoji prvu titulu u karijeri, dok je Beretiniju, trenutno 55. na ATP listi, ovo drugi trofej, jer jer je prošle godine trijumfovao i u Gštadu.

Filip je odlično počeo meč i sa jednim brejkom osvojio prvi set.

Međutim, onda je 105. igrač sveta "pao", što je Italijan znalački iskoristio i napravio preokret. Srbinu više nije dozvolio nijednom da mu oduzme servis, a napravio je četiri brejka, jedan u drugom i tri u trećem setu, i na kraju slavio osvajanje trofeja na ovom ATP 250 turniru.

Bio je to njihov prvi susret.

Šteta što Krajinović sjajnu formu nije krunisao prvom titulom, ali će od sutra značajno napredovati na ATP listi i sa nova 142 boda "skočiće" na 77.

Filip je u Budimpešti krenuo iz kvalifikacija i stigao do finala, pa mu je i umor danas bio rival.

Pre duela sa Beretinijem, Krajinović je bio u sjajnoj seriji - u prethodnih 20 mečeva zabeležio je 17 pobeda i samo tri poraza, i to od Federera, Nadala i Brauna.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track