ĐOKOVIĆ IGRA ZA TITULU U MADRIDU: Novak slomio Tima u sudaru divova, o poenu Srbina u finišu prvog seta priča ceo svet (VIDEO)
Foto: AP

TRIJUMF POSLE DVA TAJ-BREJKA

ĐOKOVIĆ IGRA ZA TITULU U MADRIDU: Novak slomio Tima u sudaru divova, o poenu Srbina u finišu prvog seta priča ceo svet (VIDEO)

Tenis -

Prvi reket sveta Novak Đoković pobedio je Dominika Tima 7:6, 7:6 u polufinalu Mastersa u Madridu.

Đoković će svoje treće finale u Madridu igrati u nedelju u 18:30 sa pobednikom drugog polufinala između Rafaela Nadala i Stefanosa Cicipasa, koji je na programu kasnije večeras.

Srpski teniser je u osmom sudaru šesti put savladao Tima, koji je tokom sezona šljake igrao odlično.

Međutim, razlika između prvog i petog reketa sveta je u tome što je Đoković uvek za korak ispred u prelomnim trenucima.

U oba seta je Austrijanac prvi pravio brejkove, ali je u oba slučaja Novak odmah uzvraćao!

Istina, srpski teniser je brejk prednosti stekao u finišu drugog seta za 6:5 i zatim servirao za meč, ali je Tim uspeo da napravi ribrejk i produži duel.

Prelomni momenat taj-brejka prvog seta bio je peti poen - najlepši na meču - koji je Đoković dobio za 4:1, a kasnije taj deo igre rutinski priveo kraju - 7:2.

U taj-brejku drugog seta je sve bilo rešeno kada je Tim napravio duplu servis grešku, Novak poveo 5:3, a nedugo zatim stavio tačku na borbu teniskih divova - 7:4.

TOK MEČA:

Drugi set:

7:6! - Prelomni poen bio je osmi kada je Dominik Tim napravio duplu servis grešku, posle koje je Nole poveo 5:3. Na kraju taj-brejka - 7:4.

6:6 - BREJK! Novak je servirao za meč, ali je Tim napravio brejk! Bilo je 0:40, Srbin je spasao jednu brejk loptu, a onda je napravio duplu servis grešku!

6:5 - BREJK! Đoković u sledećem gemu servira za finale!

5:5 - Sada i Tim lako dobija gem na svoj servis.

4:4 - Novakov najbolje odservirani gem.

3:4 - BREJK! Kao i u prvom setu, Novak je odmah uzvratio ribrejkom. Tim se silno namuči da nekako oduzme servis Srbinu, a ovaj mu po kratkom postupku vrati istom merom.

2:4 - BREJK! I u trećem gemu na Novakov servis u ovom setu Tim je imao brejk lopte, ali sada je jednu iskoristio i stekao prednost. Austrijanac je realizovao petu brejk šansu u drugom setu.

2:3 - Za razliku od Srbina, Austrijanac lako osvaja gemove na svoj servis.

2:2 - Ponovo se Novak suočio sa BREJK LOPTOM i ponovo se izvukao! Na 30:40 Đoković je imao drugi servis, ali je Tim pogrešio, a prvi reket sveta ga je kasnije kaznio dobivši i naredna dva poena.

1:2 - Još jedan dug gem, dobija ga Tim.

1:1 - Novak je SPASAO BREJK LOPTU! Kao i prošli put kada je Tim imao priliku da mu oduzme servis, Đoković je zaigrao odlično i, između ostalog, zabeležio i prvi as.

0:1 - Mučio je Novak Tima u ovom gemu do izjednačenja, ali je onda Austrijanac uspeo da se izvuče.

Prvi set:

7:6 - Tim je napravio mini brejk na startu, ali je onda Đoković vezao pet poena - 5:1! Posebno spektakularan je bio poen kojim je Novak došao do 4:1. U nastavku je prvi reket sveta rutinski priveo taj-brejk kraju - 7:2!

6:6 - Imao je Đoković šanse u ovom gemu, ali je na 30:30 napravio dve greške, pa će o osvajaču prvog seta odlučivati taj-brejk.

6:5 - Kada pogađa prvi servis, Novak nema problema. Osvojio je 17 poena od 22, kada ga je pogodio.

Na tribinama je legendarni fudbaler Partizana i Real Madrida, Predrag Mijatović.

foto: Printscreen

5:5 - Austrijanac lako dobija gem.

5:4 - Novak je SPASAO DVE VEZANE BREJK LOPTE! Tim je forsirao Đokovićev bekhend, što mu se isplatilo - 15:40. Međutim, onda je srpski teniser osvojio pet od narednih šest poena i izvukao se.

4:4 - Nije baš bio lak gem za Austrijanca, ali je od 30:30 bez muke dobio dva poena.

4:3 - Sa tri uzastopna servuis vinera Novak dobija gem i ponovo dolazi do vođstva.

3:3 - BREJK! Novak je uzvratio. Bilo je 40:30, onda je Đoković dobio naredna dva ČUDESNA poena, stigao do brejk lopte, koju je odmah i iskoristio.

2:3 - Novak se vratio u ritam. Odličan gem, koji je završio volejom i to posle drugog servisa.

1:3 - Tim je potvrdio brejk!

1:2 - BREJK! Tim je došao do 15:40, a onda iskoristio prvu brejk loptu. Zapravo, Đoković mu je "poklonio" taj poen poslavši lopticu u mrežu.

1:1 - Tim bez problema, sa samo jednim izgubljenim poenom, stiže do izjednačenja.

1:0 - Posle 30:0, Novak je dva forhenda poslao u mrežu, ali je zatim dobio naredna dva poena, samim tim i gem. Pogodio je pet od šest prvih servisa.

16:04 - Đoković je izrabrao da prvi servira.

Srpski teniser imao je dan odmora više, bez borbe je izborio plasman u polufinale, pošto mu je Hrvat Marin Čilić u petak pola sata pred izlazak na teren predao meč.

S druge strane, Tim se ozbiljno namučio u četvrtfinalu. Sjajni Austrijanac je posle velikog preokreta uspeo da savlada Rodžera Federera 3:6, 7:6, 6:4. Meč je trajao dva sata i 12 minuta, a borbeni Tim je spasao i dve meč lopte u drugom setu.

Tim se nalazi u sjajnoj formi, nedavno je na imresivan način stigao do trofeja na ATP turniru u Barseloni, a u polufinalu je u dva seta bio bolji od "kralja šljake" Rafaela Nadala.

Novak i Tim su do sada igrali ukupno sedam puta, a Novak je pet puta slavio. Poslednji duel odigrali su prošle godine na Mastersu u Monte Karlu, kada je Austrijanac bio bolji posle preokreta 6:7, 6:2, 6:3.

Podsetimo, Novak je prošle sezone u Madridu dogurao do četvrtfinla.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track