OTAC GA JE U POSLEDNJI ČAS SPASAO SIGURNE SMRTI! Srušio je kralja šljake, a sa najboljim na planeti ima pozitivan skor: Upoznajte Stefanosa Cicipasa, čudesnog Grka koji preti Novaku
Foto: Profimedia

pred njim je blistava buducnost

OTAC GA JE U POSLEDNJI ČAS SPASAO SIGURNE SMRTI! Srušio je kralja šljake, a sa najboljim na planeti ima pozitivan skor: Upoznajte Stefanosa Cicipasa, čudesnog Grka koji preti Novaku

Tenis -

Prvi reket sveta Novak Đoković od 18.30 igra za trofej na Mastersu u Madridu protiv mladog grčkog tenisera Stefanosa Cicipasa.

Sjajni Cicipas je napravio veliko iznenađenje u polufinalu, sa 2:1 u setovima uspeo je da savlada popularnog "kralja šljake" - Španca Rafaela Nadala i sada će pokušati da savlada Novaka i osvoji prvu Masters titulu u karijeri.

20-godišnji Grk je jedan od retkih koji mogu da se pohvale da sa Novakom imaju pozitivan skor. Odigrali su jedan duel do sada, u trećem kolu Mastersa u Torontu prošle godine uspeo je da savlada Novaka.

Njegova životna priča je izuzetno zanimljiva. Roditelji su ga uveli u svet tenisa, pošto su oboje radili kao treneri za turiste u Atini.

Prvi trening imao je sa samo šest godina u Teniskom klubu Glifada sa ostalom decom u klubu, a zašto se opredelio baš za tenis najverovatnije je zaslužna njegova majka Julija Salnikova Cicipas, inače bivša ruska teniserka koja je 1990. godine promenila zastavu pod kojom će igrati - udajom za Apostola Cicipasa uzela je Grčku kao zemlju koju predstavlja (najbolji plasman u karijeri bilo 194. mesto). Ipak, nije samo od nje nasledio “sportski gen” pošto je njegov deda, Sergej Salnikov, fudbaler Spartaka iz Moskve, osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Melburnu 1956. godine predstavljajući Sovjetski savez.

I njegova sestra Elizabet, kao i braća Pavlos i Petros takođe se bave tenisom ali je ipak najuspešniji najstariji od njih četvoro.

Njegov otac Apostolos mu je trener, prati ga na turnirima i najveća mu je podrška. Tata mu je jednom prilikom bukvalno spasao život. Učestvovao je na jednom Fjučersu u Heraklionu, a hotel u kom je bio smešten se nalazio tik uz more. Stefanos je otišao da se kupa, povukao ga je talas i malo je falilo da se udavi. Na sreću, otac je bio blizu, skočio je u vodu i spasao ga. Ovaj događaj je dosta uticao na Cicipasa, potpuno mu je promenio život. Od tog momenta je postao maksimalno posvećen sportu kojim se bavi.

Ono što je možda manje poznato u vezi ovog momka jeste da je veliki zaluđenik YouTube-om i da ima svoj blog o - putovanjima. Cicipasov idol je Rodžer Federer. Veliki je navijač grčkog Olimpijakosa i da ne igra tenis bio bi fudbaler. Govori tri jezika: grčki, engleski i ruski.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track