HRVAT PAO POSLE DRAME: Rodžer Federer preokrenuo Bornu Ćorića za četvrtfinale Rima!
Foto: EPA/Kiko Huesca

lud meč

HRVAT PAO POSLE DRAME: Rodžer Federer preokrenuo Bornu Ćorića za četvrtfinale Rima!

Tenis -

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu, pošto je večeras pobedio Hrvata Bornu Ćorića sa 2:6, 6:4, 7:6(7).

Meč Federera i Ćorića, trećeg i 15. tenisera sveta, trajao je dva sata i 33 minuta.

Ćorić je sjajno počeo meč i uz dva brejka na startu poveo sa 4:0 i ta prednost mu je bila više nego dovoljna za vodjstvo od 1:0.

U drugom setu teniseri su bili sigurni na svoj servis sve do šestog gema kada je Federer iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 4:2. Ćorić je već u narednom gemu imao priliku da se uzvrati istom merom, ali je propustio tri brejk prilike. Ono što tada nije uspeo jeste u devetom gemu kada je smanjio na 4:5. Medjutim, Švajcarac je desetom gemu još jednom oduzeo servis protivniku i tako odveo meč u treći set.

Hrvatski teniser je u odlučujućem setu propustio po jednu brejk loptu u petom i devetom gemu i to su bile i jedine brejk prilike u tom delu igre. Pobednika je odlučio taj-brejk. Ćorić je poveo sa 5:2, potom je imao i dve meč lopte, ali se švajcarski teniser odbranio a potom i iskoristio svoju drugu meč loptu.

Federer će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča Stefanos Cicipas - Fabio Fonjini.

U četvrfinale se danas plasirao i Španac Fernando Verdasko, koji je sa 7:5, 3:6, 6:3 bio bolji od Rusa Karena Hačanova. Njegov protivnik u četvrtfinalu biće bolji iz duela Rafael Nadal - Nikoloz Basilašvili.

Do plasmana u četvrtfinale stigao je i Argentinac Huan Martin del Porto. On je u osmini finala pobedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 6:4, 6:4 i sada čeka pobednika meča Novak Djoković - Filip Kolšrajber.

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track