KRALJ ŠLJAKE OSTAJE NA TRONU: Nadal preslišao Tima za 12. trofej Rolan Garosa (VIDEO)
Foto: EPA Yoan Valat

FINALE

KRALJ ŠLJAKE OSTAJE NA TRONU: Nadal preslišao Tima za 12. trofej Rolan Garosa (VIDEO)

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal 12. put u karijeri je postao šampion Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u finalu Rolan Garosa savladao Austrijanca Dominika Tima 6:3, 5:7, 6:1, 6:1).

Nadal koji je imao više odmora od Tima, koji je posle dva dana i pet setova tek u subotu popodne savladao Novaka Đokovića, nije imao mnogo problema, iako je izgubio drugi set.

Teniseri su u prvom setu osvajali gemove na svoj servis, sve do petog, kada je Tim napravo brejk i poveo sa 3:2. Nadal je odmah vrato brejk i izjednačio, a zatim je osvojio tri naredna gema i poveo je u meču.

U drugom setu nije bilo brejka sve do 12. gema kada je Tim snažnim udarcima terao Nadala na grešku, oduzeo servis Špancu i izjednačio na 1:1.

Nadal je lako dobio treći set, gemove na svoj servis osvajao je bez izgubljenog poena, a Tim je osvojio samo jedan gem, odnosno sedam poena u tom setu.

Španac je dobro počeo i četvrti set, u trećem gemu uspeo je da spasi dve brejk lopte i poveo je sa 3:0. On je napravio brejk i u šestom gemu, a zatim je u narednom, posle druge meč lopte ostvario veliku pobedu.

Vezao je Španac treću titulu i osvojio ukupno 12. u Parizu, uz šta ima još šest grend slem pehara! Nadal sada ima skor od 93-2 na Rolan Garosu i postao je prvi teniser u muškoj i ženskoj konkurenciji koji je 12 puta osvajao isti grend slem turnir.

foto: EPA

Sa druge strane, Tim je opet ostao bez trofeja na Rolan Garosu. I prošle godine je u finalu izgubio od Nadala.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track