FAVORITI UBEDLJIVI: Halep, Kontavei i Pliškova lako do narednog kola Vimbldona!
Foto: Ap

RUTINSKI

FAVORITI UBEDLJIVI: Halep, Kontavei i Pliškova lako do narednog kola Vimbldona!

Tenis -

Rumunska teniserka Simona Halep plasirala se danas u drugo kolo Vimbldona u Londonu, pošto je pobedila 36. teniserku sveta Beloruskinju Aleksandru Sasnovič posle dva seta, 6:4, 7:5.

Sedma teniserka sveta pobedila je posle sat i 38 minuta. Ona je četiri puta oduzela servis protivnici, koja je napravila dva brejka.

Halep će u drugom kolu igrati protiv sunarodnice Mihaele Buzarnesku.

U drugo kolo plasirala se i Čehinja Karolina Pliškova, pobedom protiv Kineskinje Lin Džu od 6:2, 7:6. Treći nosilac na trećem grend slem turniru u sezoni će igrati protiv Monike Puig iz Portorika, koja je pobedila Slovakinju Anu Karolinu Šmidlovu sa 5:7, 6:4, 7:5.

Hrvatska teniserka Petra Martić pobedila je u prvom kolu Amerikanku Dženifer Brejdi sa 3:6, 6:3, 6:4. Ona će igrati protiv bolje iz duela Ruskinje Anastasije Potapove i Švajcarkinje Džil Tajhman.

Estonka Anet Kontaveit plasirala se u drugo kolo pobedom protiv Amerikanke Šelbi Rodžers posle tri seta, 6:0, 3:6, 6:4. Ona će igrati protiv domaće teniserke Heder Votson, koja je bila bolja od Amerikanke Keti Mekneli sa 7:6, 6:2.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track