HRVAT FINALE VIMBLDONA GLEDAO U UMAGU DA BI MOGAO DA PSUJE: Ivanišević na spektakularan način objasnio kako je Đoković napravio nezapamćeni preokret protiv Federera (VIDEO)
Foto: EPA/PETER KLAUNZER

ORIGINALAN I SLIKOVIT OPIS

HRVAT FINALE VIMBLDONA GLEDAO U UMAGU DA BI MOGAO DA PSUJE: Ivanišević na spektakularan način objasnio kako je Đoković napravio nezapamćeni preokret protiv Federera (VIDEO)

Tenis -

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević, odnedavno trener Novaka Đokovića, u opsežnom intervjuu vezanim za finale Vimbldona na sebi svojstven način je objasnio kako je Srbin uspeo da savlada Rodžera Federera.

Ivanišević se pridružio Novakovom stručnom timu uoči Vimbldona, ali je u startu dogovoreno da Hrvat u Londonu bude nedelju dana, zbog ranije zakazanih obaveza u Umagu, gde je i pratio finale.

"Sedeo sam u teniskoj Akademiji, u kafiću, i gu*ica me boli! Bolje da nisam bio tamo na tribini jer ovde sam mogao da psujem, a tamo moraš da budeš tih", smejući se komentarisao Ivanišević za "vecernji.hr" i dodao:

"Bio sam već u tim situacijama i nije lako biti trener i to gledati. Eto što ti je sport, ovo finale bilo je savršen primer. Je*o onog koji je bolji ako na kraju ne dobiješ meč. Eto, Federer je bio brilijantan, bio je bolji u svakom segmentu teniske igre osim što nije dobio meč. I vidiš koliko je Novak u glavi jak. Odigrao je tri taj-brejka za k..., kad je trebalo, stisnuo je. To je glava! Ne odigraš ni blizu najboljeg što možeš, Federer igra fenomenalno taktički i sve, i na kraju Novak opet dobije meč", i dalje je Hrvat u neverici.

Osvajač Vimbldona iz 2001. smatra da će Federeru, bez obzira na bogato i igračko i životno iskustvo, biti teško da se oporavi od ovog šoka.

"Federeru će biti teško da se oporaviti, to nije lako. To je šok za sve", nastavio je Ivanišević i dodao:

"Federer je već video 21. gren slem trofej u kućici. A Đokoviću je, posle ovog finala, to vetar u leđa! Svima će biti teško da ga dobiju posle ovoga".

Vratio se slavni Hrvat na razvoj događaja na Centralnom terenu u nedelju...

"Kako je Federer odigrao... To je bila taktička rapsodija tenisa. I opet ga Novak dobije. Vidi se zašto je Đoković broj jedan u tenisu. Na kraju, j... lepotu, važno je pobediti!"

Bez obzira što je uz Novaka bio samo nedelju dana, Goran ovaj trofej računa kao svoj drugi sa Vimbldona.

"I moje je tamo zapisano. Pa nije ni moj meč bio lep, ali sam ga ja dobio. Pa ti vidi", uz osmeh je pričao Ivanišević.

"To sam ja baš hteo da pitam - da li ja to smem da računam kao svoj drugi gren slem ili ne? Mislim da smem! Od sedam pobeda bio sam tamo na tri. Bio sam prisutan i na treninzima. Dakle, računam! Neću biti bahat, ali ja ću ga staviti u kućicu, kao jedan od trenera koji ima trofej Vimbldona i kao igrač i kao trener. Nema ih baš puno - Boris Beker sigurno ima, mislim i Stefan Edberg. Staviću ja i ovaj vimbldonski trofej u svoju kućicu osvojenih, pa neka mi ga neko miče ako hoće!", zaključio je Goran Ivanišević.

(vecernji.hr, Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track