ĐOKOVIĆ STIGAO SAMPRASA: Novakove naredne mete Lendl i Agasi
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Večna lista

ĐOKOVIĆ STIGAO SAMPRASA: Novakove naredne mete Lendl i Agasi

Tenis -

Srpski teniser i svetski broj jedan Novak Đoković posle pobede nad Huanom Ignasiom Londerom stigao je do 71. trijumfa u karijeri na US openu i petog mesta večne liste gren slema u Njujorku.

Đoković je izjednačio rezultat sportskog idola Pita Samprasa, a ispred njega su sada samo Ivan Lendl sa 73 pobede, Andre Agasi (79), Rodžer Federer (87) i Džimi Konors (98).

Branilac trofeja i četiri puta pobednik na "Flešing Medouzu" do devetog trijumfa na istom turniru u nizu došao je uz probleme sa povredom ramena.

"Nisam bio siguran da li ću završili meč. Drago mi je da sam uspeo. Nadam se da će mi sada prijati pauza od dva dana, da se odmorim i ne bez bolova odigram sledeći meč", rekao je Đoković posle meča, a prenosi ATP.

Srpski as u sledećoj rundi bi mogao da igra protiv sunarodnika Dušana Lajovića, ukoliko danas savlada Amerikanca Denisa Kudlu.

"Londero je pokazao veliki borbeni duh, igrao je sjajno. Definitivno je bilo teško. Iskreno, nije lako igrati protiv tako talentovanog igrača, posebno što nismo imali priliku da se sretnemo", poručio je on.

Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track