OSEĆA ODGOVORNOST PREMA TENISU Zverev smatra da će publika naći nove idole kad se Nole, Rafa i Rodžer povuku sa scene: Imamo kapacitet da ih dostojno zamenimo!
Foto: EPA/JAVIER LIZON

sazreo

OSEĆA ODGOVORNOST PREMA TENISU Zverev smatra da će publika naći nove idole kad se Nole, Rafa i Rodžer povuku sa scene: Imamo kapacitet da ih dostojno zamenimo!

Tenis -

Nemački teniser Aleksandar Zverev govorio je o periodu koji će nastupiti kad se velika trojka povuče sa scene.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal su obeležili proteklih 15 godina u svetskom tenisu.

"Želim da posle Rodžera, Rafe i Novaka tenis ostane u dobrim rukama. Mi mladi moramo to da razumemo i da i dalje učimo. Mislim da će i posle tenis biti interesantan kao što je sada. Rodžerovi i Rafini navijači će se zaljubiti u druge igrače.Ne kažem da ću to biti ja niti bilo ko posebno, možda se pojavi nova super zvezda. Ali ako budemo naučili nešto od ovih najboljih, mislim da će ovaj sport imati budućnost", zaključio je Zverev.

foto: AP, EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Kao jedan od tenisera koji ima potencijal da ih adekvatno nasledi Zverev je rekao da oseća odgvornost prema ovom sportu i da polako sazreva.

" Već ove godine primetio sam razliku u odnosu na prošlu i neke ranije. Nekada sam samo ja bio od tih mlađih u vrhu. Sada vidim kako i drugi mladi igrači pobeđuju. Vidi se razlika i u tome kako se ponašamo na terenu, kakvi smo prema kolegama. Ranije nisam toliko obraćao pažnju na to, jer sam bio jedini u vrhu. Ostalo je bilo u redu, nikom nije smetalo. Sada mi je stalo, jer volim ovaj sport ", aludirao je Nemac na period kada se članovi "velike trojke" budu povukli.

On je u velikom finalu mastersa u Šangaju poražen od Rusa Danila Medvedeva sa 6:4, 6:1.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track