SRBIJA SE NALAZI U TEŠKOJ GRUPI: Nole upalio motore!
Foto: AP

ATP kup

SRBIJA SE NALAZI U TEŠKOJ GRUPI: Nole upalio motore!

Tenis -

Srećno - Novak Đoković igraće danas (10.00) protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike u Brizbejnu, potom slede mečevi protiv Čilea i Francuske

Novak Đoković kreće danas novu sezonu u okviru ATP kupa u Brizbejnu, gde će braniti boje Srbije. Naš tim igra u prvom kolu protiv Južne Afrike, a pored ove dve selekcije, s njima u grupi su još Čile i Francuska.

foto: AP

Prvi će na teren Dušan Lajović, koji danas (08.30) igra protiv Džordža Harisa, dok bi Nole trebalo da izađe na teren oko 10 sati u meču protiv Kevina Andersona. Zatim sledi duel dublova.

- ATP kup nam daje priliku da predstavljamo svoju zemlju, ali i da budemo zajedno kao tim, jer za tako nešto nemamo često priliku. To nam daje posebnu energiju i motivaciju, jer mi smo i privatno prijatelji - objasnio je Đoković. Srbin se osvrnuo i na samo takmičenje, napominjući da bi bilo dobro da se ATP kup i Dejvis kup ujedine i da bi to bilo najbolje za tenis.

- Treba nam jedno super takmičenje, a ne dva slična. Teško je igračima da se prijave za oba, pogotovo što je razlika u ova dva takmičenja samo šest nedelja, a takav pristup sigurno ne odgovara i sponzorima. Kad bi se ujedinili ATP i Dejvis, dobili bismo ubedljivo najveći svetski teniski događaj, što može samo da bude dobro za ovaj sport - zaključio je Đoković.

Nagradni fond ATP KUP OD 21 MILION DOLARA

Nova teniska sezona počinje novim timskim takmičenjem - ATP kupom, koji se od 3. do 12. januara održava u Australiji i na kojem učestvuju 24 tima. Na prvi pogled sličan je Dejvis kupu, ali sa značajnim, ključnim razlikama. Pre svega, uz novac (nagradni fond je 21,5 miliona dolara), donosi i bodove - singl igrač potencijalno može da osvoji i 750 ATP bodova.

Najteži protivnik LAJOVIĆ: OPASNI FRANCUZI Dušan Lajović izjavio je da je ATP kup odlično takmičenje i istakao da će im najteži protivnik u grupi biti Francuska: - Francuska je najteži protivnik u grupi, uprkos tome što je Puj zbog povrede otkazao učešće. Imaju dosta kvalitetnih igrača. Južna Afrika je drugačiji tim sa Kevinom Andersonom i bez njega. Čile ima dva solidna tenisera (Garin i Žari), ali mislim da smo tu isto favoriti.

Kurir.rs/ Milan Nastić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track