JAK KAO MEDVED, NOLE UBEDLJIV U DUELU SUPERSTAROVA: Svetski mediji OČARANI trijumfom Đokovića nad Federerom (FOTO)
Foto: EPA/LUKAS COCH

PLANETA BRUJI O SRBINU

JAK KAO MEDVED, NOLE UBEDLJIV U DUELU SUPERSTAROVA: Svetski mediji OČARANI trijumfom Đokovića nad Federerom (FOTO)

Tenis -

Pobeda srpskog tenisera Novak Đokovića protiv Rodžera Federera u polufinalu Australijan opena u tri seta izazvala je reakciju svetskih medija.

Đoković je uspeo da se plasirala u osmo finale gren slema u Melburnu, gde će se u nedelju boriti za osmi trofej, ukupno 17. u karijeri na najvećim turnirima.

foto: Profimedia

"Nemački mediji u prvim reakcijama primećuju veliku nadmoć Đokovića nad indisponiranim Bazelcem", piše Dojče vele i izdvaja neke od naslova iz vodećih medija u Nemačkoj.

"Jak kao medved, Đoković ulazi finale Otvorenog prvenstva Australije", tvitovao je nemački Skaj sport odmah posle meča.

foto: PrintScreen

Zidojce cajtung piše da je "Đoković je ušetao u finale i bez ikakvih problema savladao je Federera", dok informativni portal Der vesten objavio je veliki naslov: "Đoković počistio Federera".

"Đoković uvbedljivo pobedio u duelu superstarova", naslov je objavljen u Špigelu onlajn, dok sportski portal sport.de donosi naslov "Glatko u tri seta! Đoković dominirao u duelu giganata!"

foto: Pritnscreen

"Đoković nije dao Federeru nikakvu šansu", naslov je u Frankfurter algemajne cajtungu koji primećuje da će "Đokovic u finalu čekati još jednog igrača koji govori nemacki!".

Drugom teniseru sveta i sedmostrukom šampionu Australijan opena rival u nedeljnom finalu od 9.30 biće bolji iz duela u kom se sastaju Dominik Tim i Aleksander Zverev.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track