KIRJOS OPET KOPIRAO NOVAKA: Nisam izdržao kao vegan, ali meso više ne jedem!
Foto: Profimedia, AP

slab karakter

KIRJOS OPET KOPIRAO NOVAKA: Nisam izdržao kao vegan, ali meso više ne jedem!

Tenis -

Australijski teniser Nik Kirjos je prethodnih sedmica zagovarao humanitarne akcije za pomoć Australiji, zahvaćenoj strašnim požarima i usled te priče objasnio i zbog čega više ne konzumira proizvode životinjskog porekla.

- Već smo izgubili više od pola milijarde dragocenih australijskih životinja: tragedija koju nećemo skorije zaustaviti. I ranije sam bio strastveni zaštitnik životinjskog sveta, a više ne jedem meso i proizvode od mleka - rekao je Kirjos.

Kaže da se zbog toga prebacio na vegetarijansku ishranu, a skorašnje fotografije spaljenih životinja su mu samo učvrstile to uverenje.

- Nije zo zbog mog zdravlja već jednostavno ne verujem u jedenje životinjskog mesa. Pokušao sam vegansku dijetu pre nekoliko godina, ali sa svim tim putovanjima, teško je bilo održati je. Gledajući sve te fotografije životinja koje se muče, samo su mi pojačali uverenje da sam ovom dijetom napravio pravi izbor - priča Kirjos.

Podsetimo, najbolji srpski teniser Novak Đoković već nekoliko godina unazad je potpuno izbacio životinjske proizvode iz upotrebe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track