DUBAI SIJA, TENISERI I NE BAŠ: Zabava na žurci na vrhunskom novou, ali ne i stajling brojnih teniskih asova (FOTO)
Foto: Kurir sport/Violeta Đorđević

TRADICIONALNA ŽURKA

DUBAI SIJA, TENISERI I NE BAŠ: Zabava na žurci na vrhunskom novou, ali ne i stajling brojnih teniskih asova (FOTO)

Tenis -

Za Kurir iz Dubaija - Vuk Brajović

Tradicionalna Zvanična žurka u čast igrača 28. ATP turnira serije 500 u Dubaiju uvek je bila odlična prilika da se teniski asovi prestave u drugačijem svetlu brojnim srećnim zvanicama koje će se tom prilikom naći nikad bliže svojim teniskim miljenicima. Ambijent upriličen u stilu raskošne arabeske, zanimljiv i raznovrstan zabavni program, posluženje u kome ne nedostaje ni od ptice mleko i otmene zvanice iz celog sveta redovno su bivali recept za sjajan provod i dugo sećanje – kao i pažnju svetskih medija koje gladno čekaju ovakve posebne prilike za izveštavanje – ako dobiju pozivnicu od organizatora.

foto: Kurir sport/Vuk Brajović

Prva zvezda ovogodišnjeg „Plejers partija“ bio je prvi reket sveta, Novak Đoković, koji je umesto reketa morao da se izbori sa sabljom – koja je preteći lebdele iznad njegove glave u okviru tačke čuvene ovdašnje trbušne plesačice Grasijele. Novak je uspešno „ukrotio“ sablju svojom verzijom orijentalnog plesa – poznat po plesnim potezima na podijumu i terenu po ukusu vrhunskih koreografa, što je oduševilo sve prisutne. Pre toga, sam Novak i njegov fizioterapeut i kum Miljan Amanović su bili oduševljeni sa zabavnom telepatskom tačkom dueta „Tu majnds“ koji su kroz neuobičajenu seansu „pročitale“ Miljanove misli i Novaku „u uši“ na daljinu preneli ime zemlje na koju je Miljan pomislio. Novak i njegov tim su najviše uživali u nastupu nedavne učesnice X-Faktora Ejmi Grejs Parades, omiljene izvođačice iz ovog dela sveta čuvenog presednika žirija ove emisije Sajmona Kouvela – čija specijalnost su hitovi velike Vitni Hjuston – što je naš as pozdravio pevušenjem uz njen nastup i velikim aplauzom.

foto: Kurir sport/Vuk Brajović

Za to vreme, veliki boj na Centralnom terenu vodio je Stefanos Cicipas, koji je bukvalno po teško izvojevanoj pobedi protiv Karenja Buste došao u šorcu i gornjem delu trenerke da se pozdravi sa direktorom vlasnika turnira Kolmom Meklohlinom, direktorom turnira Salahom Tahlakom i brojnim zvanicama, koje su pohrlile da se slikaju sa igračem koji je pre 2 dana osvojio turnir u Marseju. Njemu i ostalima se do kraja žurke nisu pridružili ni pobednik iz 2018 Roberto Bautista Agut i bolji u njihovom sinoćnjem meču Jan Lenart Štruf – pošto je meč trajao preko 2 sata.

foto: Kurir sport/Vuk Brajović

Najelegantniju pojavu među teniserima zabeležio je tunižanin Malek Džaziri, miljenik turnira na kome je postigao svoj najveći uspeh do sada (polufinale 2018 protiv spomenutog Španca) u besprekornom svilenom odelu tamno-violet boje, a najviše su zabrljali današnji protivnik Filipa Krajinovića Andrej Rubljov i kolega iz reprezentacije Karen Kačanov, koji kao da su pošli na partiju klikera u dvorištu, noseći izgužvani duks i majcu „sa Zelenjaka“. Sportski elegantan Portugalac Žoao Souza nije bio previše razočaran porazom od našeg asa, držeći se za ruke sa svojom lepšom polovinom gde god su bili ugledani (stiliovani u maniru koktela na Azurnoj obali), dok je veteran Leander Paes – kome će turnir u Dubaiju biti poslednji u karijeri – plenio sjanim raspoloženjem, u tradicionalno tamnoj svilenoj odevnoj kombinaciji koju za njega posebno šiju sjajni indijski krojači.

foto: Kurir sport/Vuk Brajović

Eks-Ju delegacija za balskim stolom do Novakovog – Filip Krajinović, njegova devojka Ela Novčić, fizio Vlade Kaplarević i hrvatski dubl-majstor Mate Pavić su tonom svog „sport-lajfstajl“ stajlinga odali poštovanje ovoj prilici, dobro raspoloženi posle Filipove važne pobede protiv Souze.

foto: Kurir sport/Vuk Brajović

Najelegantnije zvanice i ove žurke bile su pratilje čuvenih tenisera, supruge partnera turnira i lokalne medijske zvezde – što je ipak i logično, s obzirom na njihov status i vreme raspoloživo da se doteraju za ovu izuzetnu priliku. No, bilo bi lepo kada bi oni zbog kojih se svi oni okupljaju u ambijentu „iz 1001 noći“ posvetili barem koji minut više i opeglali košulju i pantalone za ovakvu prigodu...

foto: Kurir sport/Vuk Brajović

(Vuk Brajović)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track