SUROVI ANDREJ PRIZNAO: Krajinovićev kolaps mi je pomogao da se razmašem! KURIR TV
Foto: Profimedia

Rubljov iskren o meču sa Krajinovićem

SUROVI ANDREJ PRIZNAO: Krajinovićev kolaps mi je pomogao da se razmašem! KURIR TV

Tenis -

Specijalni izveštač Kurira iz Dubaija: Vuk Brajović

Odličan je bio Filip Krajinović u prvom delu meča drugog kola ATP Turnira u Dubaiju protiv jednog od najboljih protivnika dolazeće generacije mladih asova, Rusa Andreja Rubljova.

Naš igrač je načinio dva brejka i na 5:3 servirao za set – ali je onda sve krenulo po zlu. Evidentni problemi fizičke prirode su ga potpuno blokirali, izgubio je tri gema uzastopce, a onda krajnjim naporom uspeo je da osvoji još jedan gem (ispostavilo se - poslednji u meču) i izbori taj-brejk – u kome je još jednu prednost 4:3 ispustio u nizu izgubljenih poena za konačni gubitak seta.

Sredinom prvog gema drugog seta, Filip je morao da povrati, a kad ni medicinski tajm-aut na 3:0 nije dao nikakve rezultate, bilo je jasno da će Rubljov sa maksimalnim rezultatom završiti drugi set i meč.

Bolno je bilo gledati našeg igrača kako teško proživljava ove probleme, situacija i prizor koji često ume da poremeti mentalno stanje i ritam igre tada favorizovanog protivnika – i dovede do neverovatnih obrta u daljem toku meča.

Kako Rubljov često ističe da je mentalni aspekt njegove igre verovatno najlošiji deo njegovog igračkog profila – pitali smo ga kako na njega utiče to kada vidi da protivnik ima probleme?

"Na mene to zapravo utiče veoma pozitivno, oslobodi me stega i daje mi polet da se razmašem. Videli ste koliko je težak bio ovaj meč za obojicu, i bilo je sasvim moguće da – u slučaju da je on osvojio prvi set – ja budem taj koji bi kolapsirao. Čim sam video da se loše oseća, udarci su mi postali bolji i jači. Eto, u ovom slučaju mi je Krajinović pomogao da zaigram bolje i pobedim..." uz oprezni osmeh svedoči o svojoj „surovosti“ Andrej, inače dobar prijatelj i poštovalac naših tenisera.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track