TENISERKE PROTIV KORONE: Raznim akcijama podstiču borbu protiv pandemije
Foto: EPA/LUKAS COCH

udružene

TENISERKE PROTIV KORONE: Raznim akcijama podstiču borbu protiv pandemije

Tenis -

Najbolja teniserka Rumunije Simona Halep odlučila je da pomogne bolnicma u kojima se leče oboleli od Kovid-19 u toj zemlji.

Ona je pomogla u nabavci medicinske opreme neophodne za dalju borbu sa koronavirusom. "Zahvalnost našim medicinskim radnicima zbog hraborsti u ovim teškim vremenima.

Posvećena sam tome da pomognem svojoj državi i odlučila sam da doniram medicinsku opremu. Čuvajte se i čuvajte druge", poručila je Halep u video klipu koji je podelila na društvenim mrežama.

Halep nije jedina teniserka koja želi da pomogne dok se svet bori protiv pandemije koronavirusa. Bjanka Andreesku i Keti Mekneli donirali su potpisane rekete.

Fondacija jedne sportske agencije okuplja sportiste i trenere iz svih disciplina, kako bi prikupili novac i povećava svest o COVID-19. Sve donacije ići će „za pomoći lokalnim neprofitnim organizacijama koje rade u oblastima za koje je utvrđeno da imaju veliki broj zaraženih pojedinaca. Donacija od 25 ili više dolara dobijate šansu da osvojite memorabilije koje su potpisali sportisti.

U saradnji sa filantropskom inicijativom „Pobeda ljubaznosti“, Amerikanka Madison Keiz najavila je da će se „inspirisana činovima ljubaznosti na društvenim mrežama“, pridružiti kako bi pomogla Amerikancima u potrebi.

U međuvremenu, Koko Gaf slavi 16. rođendan i kroz prikupljanje sredstava za rođendan na Fejsu podržava UNICEF-ove globalne napore za reagovanje na COVID-19.

"Za svoj rođendan, prikupljam sredstva kako bih podržala UNICEF-ov odgovor COVID-19", rekla je. „UNICEF blisko sarađuje sa vladama i partnerima, pružajući komunikaciju, zdravstvo, obrazovanje i još mnogo toga. Donirajte koliko možete."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track