SEKUND ME JE DELIO OD SAMOUBISTVA! Jelena Dokić otvorila dušu i ŠOKIRALA PLANETU: Znam koji su moji okidači (FOTO)
Foto: Printskrin

TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

SEKUND ME JE DELIO OD SAMOUBISTVA! Jelena Dokić otvorila dušu i ŠOKIRALA PLANETU: Znam koji su moji okidači (FOTO)

Tenis -

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić govorila je o teškim trenucima kroz koje je prolazila u svom životu, bez zadrške.

"Kada od sportiste trebate da se vratite normalnom životu mngo je teško ", pričala je ona za "Good Health & Wellbeing".

"Kada ste profesionalni sportista, vi ste u mehuru koji nije stvarnost - sve je urađeno za vas, od hrane i treninga, do putovanja i organizacije, pa jep povratak u uobičajen život toliko različito. Za mene, kada sam se povukla tako iznenada zbog ozbiljne povrede, nije svakako bilo onako kao sam očekivala. Zastala sam i uhvatila sebe kako se pitam: Šta da radim sledeće U šta sam se upustila? Prosto nisam bila spremna za to i tako je krenuo moj problem za težinom", otkrila je Dokićeva koja je dostigla težinu i do 120 kilograma, te je to bio "okidač" da zatraži profesionalnu pomoć.

foto: Instagram

Uspela je da smrša, a ond aje objavila i autobiografiju "Nesalomiva" koja je napravila potpuni "bum".

"Primila sam mnogo pozitivnih reakcija, bukvalno su mi promenile život. Bilo je neverovatno videti koliko mi se ljudi zahvalilo i shvatila sam da to što sam se otvorila o sopstvenoj priči nije pomoglo samo meni, nego i drugima", rekla je Jelena.

foto: Instagram

"Borila sam se sa depresijom više od 10 godina i gotovo sam počinila samoubistvo u jednom trenutku. Zbog toga je mentalno zdravlje veoma važno za mene i znam koji su moji okidači. Kada sam anksiozna ili neraspoložena, odmorim od svega i posvećujem se sebi. Pokušavam da slušam šta mi telo govori i to je nešto što mi je zaista pomoglo. Ali, nije bitno da svaki dan bude savršen, možete da imate poneki pad tu i tamo, ali morate da ustanete. Knjiga je bila bitna da bih objavila svoju priči, ali i da bih se približila tom poglavlju u životu. To je deo mene i moje priče, ali danas se toliko radujem da gledam u budućnost", rekla je Dokićeva kojoj je oslonac u teškim trenucima bio dečko Tin Bikić.

foto: Pritnscreen/Instagram

"On je prošao toliko toga sa mnom. Mi smo pomalo neobični jer smo se smuvali kada smo imali 20 godina i 16 godina kasnije i dalje smo zajedno. On je velika podrška i od mene traži samo da budem zdrava, zbog mene, zbog nas i zbog naše budućnosti. Nikada me nije osuđivao ili kritikovao", rekla je Dokićeva koja ima listu za budućnost.

foto: Profimedia

"Brak je na listi! I iako ne planiramo da imamo decu sada, to je jedna od veoma važnih stvari. Želim da podignem moju decu znatno drugačije od toga kako su mene vaspitali. Imati porodicu je definitivno budućnost", zaključila je Jelena Dokić.

(Kurir sport, Good Health & Wellbeing)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track