ČOVEK KOJI PREDSEDAVA NOVAKU, RODŽERU I RAFI O NASTAVKU SEZONE: Očekujem da izbije treći svetski rat svakog momenta
Foto: Profimedia

Gaudenci u teškoj situaciji

ČOVEK KOJI PREDSEDAVA NOVAKU, RODŽERU I RAFI O NASTAVKU SEZONE: Očekujem da izbije treći svetski rat svakog momenta

Tenis -

Mandat Italijana Andree Gaudencija na mestu predsednika Asocijacije teniskih igrača (ATP) obeležilo je nekoliko teških situacija u svetu.

Gaudenci je početkom godine preuzeo mandat, koji je sve samo ne lak.

"Moj mandat je počeo sa požarima u Australiji, a onda se desila pandemija koronavirusa – očekujem da izbije treći svetski rat svakog momenta", kazao je Gaudenci.

Italijan se osvrnuo na činjenicu da teniske sezone neće biti pre 13. jula, a pitanje je uopšte kada će početi, kao i odluke čelnika Rolan Garosa da bez širih konsultacija pomere ovaj turnir za septembar.

"To što se desilo je pokazalo da su tenisu potrebne striktnije regulacije, kako bi turniri mogli da koegzistiraju, i ne mislim samo na datume održavanja. Naš glavni fokus moraju da budu navijači, ljudi koji kupuju novine i karte, njima moramo da se dodvorimo. Na primer, svi naši Slemovi imaju različita pravila za peti set, kao i za medijska prava, statistiku, TV prava... Neki Slemovi i Mastersi su dosta slični, ali činjenica je da je naša igra podeljena u fragmente. Odluka Rolan Garosa je razumljiva. Slušao sam Makronov (Emanuel Makron, predsednik Francuske) govor i on je bio veoma direktan o situaciji u kojoj se nalazimo, a njegovi slušaoci su panično reagovali i Teniski savez Francuske je osetio potrebu da ugradi turnir u septembar, bez obzira na posledice. Moramo da odigramo što je više turnira moguće u periodu koji bude moguć, kako bi smo očuvali nagradne fondove i renking, ali, pre svega, kako bismo gledaocima doneli zabavu", rekao je Gaudenci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track