HRVAT NAHVALIO ĐOKOVIĆA: Niko kao Nole! Skidam mu kapu do poda za sve što radi!
Foto: EPA, Reuters

majstore, svaka čast

HRVAT NAHVALIO ĐOKOVIĆA: Niko kao Nole! Skidam mu kapu do poda za sve što radi!

Tenis -

Hrvatski teniser oduševljen ponašanjem i borbom najboljeg igrača na svetu za sve učesnike ATP tura tokom pandemije koronavirusa

Marin Ćilić duboko poštuje najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića. Način na koji se Nole poneo prema svojim saigračima tokom pandemije koronavirusa, ali i običnim ljudima nesmetanom pažnjom na društvenim mrežama, ali i velikom novčanom pomoći najugroženijima u Srbiji, Italiji i SAD ganulo je hrvatskog tenisera.

Marin Čilić je posebno apostrofirao pomoć Novaka Đokovića angažmanom u Savetu igrača organizacije ATP.

foto: AP

- Nikada se u istoriji neki broj jedan nije tako angažovao u pomaganju igračima kao Novak poslednjih godina. Istina, upućen je u većinu problema, na terenu i van njega, sluša sugestije, pokreće inicijative, otvara neke druge kanale… Skidam mu kapu do poda na tome - rekao je Marin Čilić u razgovoru za Večernji list.

Hrvatski teniser, trenutno 37. na ATP listi, smatra da nema smisla nastavljati sezonu, ukoliko će publici biti zabranjen dolazak na mečeve.

foto: Profimedia

- Čini mi se da nema smisla igrati bez publike jer ona donosi sponzore i stvara atmosferu. Nama je posebno važno da se uspostavi koliko-toliko normalan avio saobraćaj. Igrači dolaze iz celog sveta, iz Japana, Australije i Amerike, a ne samo iz Evrope. Ako se ova s koronavirusom produži, onda moramo da razgovaramo. Ali, nadam se povratku normalnih vremena - istakao je Marin Čilić.

Novak Đoković i Marin Čilić do sada su međusobno odigrali 19 mečeva. Srpski teniser ima apsolutno veći broj pobeda u odnosu na Hrvata, čak 17:2.

Kurir sport

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track