KONCENTRIČNI NAPADI NA ĐOKOVIĆA! I Nemci se uključili: Sve mu ZAMERAJU - od ALHEMIJE do borbe protiv NEZAVISNOSTI KOSOVA
Foto: Profimedia

NAPADI SA SVIH STRANA

KONCENTRIČNI NAPADI NA ĐOKOVIĆA! I Nemci se uključili: Sve mu ZAMERAJU - od ALHEMIJE do borbe protiv NEZAVISNOSTI KOSOVA

Tenis -

Koncentrični napadi na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića ne prestaju.

Posle švajcarskog tablida "Blik", koji je kao udarnu vest plasirao da će Novak 'okončati nezavisnost Kosova', uključio se i nemački "Zidojče cajtung" sa tekstom pod naslovom "Đoković i alhemičar".

U tekstu minhenskog medija piše o Novakovim "ezoteričnim" pogledima i navodnoj ulozi u borbi za povlačenje priznanja Kosova.

" 'Moć misli' i voda sa vidarskom snagom: Novak Đoković, prvi teniser sveta, trenutno polarizuje ezoteričnim razmišljanjima", piše ovaj ugledni list koji se nije tu zaustavio već se dotakao i intervuja Novakove majke Dijane koja je izjavila da je njen suprug pozajmljivao novac od zelenaša, ali i da se ne slaže uvek sa snajom Jelenom.

Nemci su takođe skrenuli pažnju i na Dijanine reči da Novak veruje u Boga i veruje da je "odabran", kao i da je Rodžer Federer "malo arogantan".

foto: ATA Images

"Za sada je nepoznato kako Novak Đoković razmišlja o tim temama, mada je u poslednje vreme puno pričao", piše Zidojče.

"Posle faze ljubav i mir pre četiri godine, kada je sledio pouke trenera Pepea Imaza, Đoković sada iskazuje nove, kompleksnije poglede", stoji u tekstu.

Ovaj list dalje, kao "alhemičara" predstavlja Džervina Džafarija, Amerikanca iranskog porekla koji prodaje skupe dodatke ishrani na bazi divljih algi, a on je bio jedan od Novakovih sagovornika na Instagramu.

foto: Instagram PS

U razgovoru s njim Novak je otkrio da je navodno video ljude koji "snagom molitve i zahvalnosti" zagađenu vodu pretvaraju u lekovitu.

Podseća se da je Đoković ranije izjavio da bi bio bliži tome da se ne vakciniše protiv korone, što je kritikovao i epidemiolog Predrag Kon čiju izjavu prenosi Zidojče:

foto: Tanjug/ Zoran Žestić, Printscreen

"Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći."

"Đokovići, izgleda, imaju sasvim posebna ubeđenja", zaključuje minhenski list.

foto: Profimedia

Podsetimo, jedan od srmnih napada na srpskog tenisera bio je i kada se oglasio bivši teniser Benžamin Baler, koji je inače rodom iz Monaka, i otkrio da mu je prvi reket sveta jednom prilikom rekao da bi "rado igrao za Dejvis kup reprezentaciju ove kneževine".

Međutim, pitanje je kako bi Nole uopšte i mogao da bude deo Dejvis kup tima Monaka, s obzirom na to da ITF ne dozvoljava nakanadnu promenu reprezentacija.

(Kurir sport, Zidojče catung)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track