NOVAK PRAVI SPEKTAKL Đoković dovodi u Beograd ZVEZDE belog sporta: Stižu Zverev, Tim i Dimitrov (KURIR TV)
Foto: Nemanja Nikolić

ADRIA TOUR

NOVAK PRAVI SPEKTAKL Đoković dovodi u Beograd ZVEZDE belog sporta: Stižu Zverev, Tim i Dimitrov (KURIR TV)

Tenis -

Prvi reket sveta Novak Đoković obratio se javnosti na konferenciji za medije povodom predstojećeg takmičenja "Adria Tour".

1 / 8 Foto: Nemanja Nikolić

Najbolji teniser planete organizuje turnir "Adria Tour" koji će okupiti neke od najvećih i trenutnuo najboljih tenisera planete poput Dominika Tima i Grigora Dimitrova.

- Jadranska turneja će trajati mesec dana sa pet lokacija. Uzbuđen sam i srećan pre svega što ćemo igrati u Beogradu, pa i u regionu. Svi prihodi od ugovora i TV prava, sve će ići u humanitarne organizacirje. Moja fondacija će biti jedna od tih, a svrhe zvezde će birati kome će dati novac. Oni svi dolaze besplatno, zbog mog odnosa sa njima i humanitarnog karaktera, turnira oni su se stavili na raspolaganju.

foto: Nemanja Nikolić

Za sada su potpuno sigurni turniri u Beogradu i Zadru, a radimo na tome da i u ostalim gradovima sve u kratkom vremenu organizujemo. Moramo da se prilagodimo svim pravilima, kako teniskim, tako i svim koji važe kada je u pitanju pandemija.

Saša Zverev će pored Dominika Tima i Grigora Dimitrova biti među teniskim zvezdama. Možda se do tada nešto izmeni pa imao i publiku. Mi moramo da poštujemo sva pravila o koroni, rekao je Novak.

foto: Nemanja Nikolić

Mnogo je posla oko organizacije.

- Na svakoj lokaciji imamo saradnju sa lokalnim teniskim savezima i oni će organizovati turnir po svim pravilima, sa kvalifikacijama. Kvalifikant će sa svakog od turnira igrati sa nama. radimo i na tome da u petak, dakle, pre nego što mi muškarci igramo imamo i mečeve žena, kao i veterana, što zavisi od toga da li će biti dzvoljeno da se igraju dublovi. To za sada ne smemo.

Želimo da našim juniorima omogućimo da se takmiče i zarade nešto novca da bi mogli da finansiraju sebe.

foto: Nemanja Nikolić

Još nije sve potvrđeno.

- Pre svega, definitivno radimo na tome da se sve lokacije ostvare i da sve završimo u Sarajevu duelom sa Džumhurom. Ako postoji mogućnost tamo bi igrali i dubl. Nisu zakucane ni druge lokacije osim Beograda i Zadra, koji su prvi u rasporedu, pa smo morali da se postaramo da sve bude kako treba. Sada smo više okrenuti Crnoj Gori, Banjaluci i Sarajevu.

O podlozi

- Podloga će biti šljaka, jer je devedeset odsto terena koje imamo u regionu sa šljakom. A sezone neće biti do avgusta tako da ću imati vremena da se spremim.

Hoće li ovaj turnir postati tradicionalan:

- Teško da će ovo biti tradicija jer smo na sredini sezone. Ali mi ne znamo ni kako će sezona i putovanja u buduće izgledati. Jer ovako nešto će sigurno ostaviti traga na kalendar takmičenja. Većina federacija, zavisi od finansija tih turnira. Mnogo je efekata koji će se sada javiti. Ovo je jedinstcvena prilika ja sam na vrhuncu karijere mogu velike zvezdde da dovedem... Sve je krenulo iz mašte i teško je verovati da ćemo i u buduće ovo tradicionalno praviti.

Dolazi li Raonić

- Raonić je želeo da dođe bila je ideja da on i ja igramo u Crnoj Gori, ali on ej pre ovoga ostao u Americi i nije bilo prilike da dođe. da, razgovarao sam sa Federrom i Nadalom pre nekoliko dana. Nisam ih pitao da dođu, Federer ne trenira, Rafa je tek skoro počeo. Možda ga pitam, ali ne očekujem da dođe.

Kako će se igrati

- Setovi će biti skraćeni do četiri gema, a još treba da odlučimo da li će se igrati sa prednošću u gemu. Jer po ovom sistemu imaćemo 13 mečeva za dva dana, jer igra svako sa svakim. Mečevi su brzi, gledao sam turnir na tvrdoj podlozi, gde su brži poeni.

foto: Nemanja Nikolić

Novak se uželeo tenisa i mečevima će se vratiti sredinom juna, 13. i 14. upravo u srpskoj prestonici, koja će biti domaćin prvog vikenda “Adria Toura“.

Đoković će turnir organizovati u Beogradu, Zadru, Banjaluci, Crnoj Gori i Sarajevu, a format turnira će biti izmenjen u odnosu na klasične sa ATP tura.

foto: Nemanja Nikolić

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track