AMERIKANCI REAGOVALI NA NOVAKOVE KRITIKE: Organizatori US Opena ekspresno promenili propise! (FOTO)
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

AMERIKANCI REAGOVALI NA NOVAKOVE KRITIKE: Organizatori US Opena ekspresno promenili propise! (FOTO)

Tenis -

Mnogi vrhunski teniseri, predvođeni Novakom Đokovićem nisu bili nisu bili za održavanje US opena prema pravilima koja su im bila predtavljena kada je doneta odluka da se takmičenje ipak održi.

Prema propozicijama koje su doonete pre izvensog vremena svaki igrač bi pre izlaska na takmičenje proveo 14 dana u karantinu u hotelu, a na samom turniru bi se pojavljivao u pratnji samo jednog člana stručnog štaba, bilo trenera ili masera.

Đoković je prvi pokazao svoje neslaganje, posle njega se u sličnom tonu oglasio Nadal, dok je Federer šokirao svet izjaviom da odlazi na operaciju i da do kraja godine neće biti u prilici da igra mečeve.

foto: Profimedia

US open je u saopštenju naznačio da je prioritet broj jedan zdravlje igrača, a prioritet broj dva dobijanje renking poena, nagradnog fonda i optimalan utisak.

"Igrači su naš glavni prioritet i planiramo da im pružimo doživljaj prve klase", pored ostalog piše u saopštenju, te se dodaje da svi dalje navedeni protokoli mogu da budu promenjeni.

Takođe, biće dozvoljeno iznajmljivanje kuće i van Menhetna (očekivana cena 40.000 dolara), ali nije jasno da li će osobama koje su u njoj budu nalazile biti dozvoljeno da sa igračima provode vreme uopšte, to jest u kompleksu US opena.

foto: Profimedia

Određeni apartmani u kompleksu će biti korišćeni od strane prvih 32 nosioca turnira, a moći će da se koristi i teretana u samom kompleksu, takođe uz mere socijalnog distanciranja, sanitaciju, čišćenje...

Merenje temperature i upit o simptomima će biti svakodnevnica, a svi koji budu u kompleksu će morati da nose zaštitne maske osim ako treniraju ili igraju meč.

Često testiranje neće biti nešto što bez čega će moći da prođe turnir, s obzirom da će sve osobe koje budu bile deo turnira biti testirane 1-2 puta nedeljno.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track