SVI SE UROTILI PROTIV NOVAKA! I ENDI MAREJ OPLEO PO SRBINU: Ako ovako nastave teniska sezona se NEĆE NASTAVITI!
Foto: AP

PREKOR

SVI SE UROTILI PROTIV NOVAKA! I ENDI MAREJ OPLEO PO SRBINU: Ako ovako nastave teniska sezona se NEĆE NASTAVITI!

Tenis -

Najbolji britanski teniser, Endi Marej, ozbiljno je kritikovao Novaka Đokovića zbog organizacije humanitarnog turnira "Adria tour".

Velika prašina se podigla u teniskom svetu pošto je potvrđeno da nekoliko učesnika turnira "Adria tour" ima koronavirus.

Podsetimo, u nedelju je turnir u Zadru iznenada prekunut, jer je Grigor Dimitrov na društvenim mrežama objavio da je pozitivan na COVID-19. Odmah nakon ove šokantne vesti usledilo je masovno testiranje učesnika i tom prilikom je utvrđeno da koronu imaju i Borna Ćorić, trener Dimitrova Kristijan Groh, kondicioni trener Novaka Đokovića - Marko Paniki.

Korona tako potala glavna tema u teniskom svetu, a Novak Đoković, kao idejni tvorac ovog turnira, postao je glavna meta. Kritike na račun srpskog tenisera pljušte sa svih strana sveta.

Tako je Novaka prekorio i britanski teniser Endi Marej.

"Uvek sam imao dobar odnos sa Novakom, ali ovo što se tamo dešavalo nije dobro. Kada je situacija ovakva, važno je da najbolji sportisti na svetu budu primer, da ukažu na ozbiljnost situacije, da poštuju mere socijalnog distanciranja i sve ostalo. Nadam se da ćemo svi naučiti nešto iz ovoga što se dogodilo i da ćemo shvatiti stvari ozbiljno. Teniska sezona se neće nastaviti ako svake nedelje budemo imali ovakve probleme i teniseri budu radili šta im padne na pamet", rekao je Marej za britanske medije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track