POBEDIO SAM FEDERERA SA JEDNOM NOGOM! Nadal ŠOKIRAO priznanjem: Španac otkrio šta se DEŠAVALO u čuvenom finalu! VIDEO
Foto: EPA-EFE/WU HONG, Adrian Dennis/Pool Photo via AP

VIMBLDON 2008

POBEDIO SAM FEDERERA SA JEDNOM NOGOM! Nadal ŠOKIRAO priznanjem: Španac otkrio šta se DEŠAVALO u čuvenom finalu! VIDEO

Tenis -

Drugi teniser sveta Rafael Nadal prisetio se finala Vimbldona 2008 godine i čuvenog finala sa Rodžerom Federerom

Svaka ozbiljna lista najvećih finala u istoriji tenisa definitivno ne može proći bez ovog meča,

Nadal je prekinuo petogodišnju vladavinu Rodžera Federera na engleskoj travi pobedivši svog najvećeg rivala 9-7 u petom setu koji je završio u sumrak u finalu koje je već i samo po toj činjenici dobilo epitet epskoga.

Nakon ukupno četiri sata i 48 minuta igre.Španac je uzeo prva dva seta sa po 6-4, sledeća dva izgubio u taj-breku ali nakon dva uzastopna poraza u finalima, baš od Federera, dočekao je svoju prvu vimbldonsku titulu od ukupno dve.

Sada, 12 godina kasnije, drugi igrač sveta u intervjuu za "Movistar" otkrio je podatak koji dosad baš nije bio poznat javnosti.

"Nikad nisam o tome govorio, ali od početka tog finala jedno mi je stopalo bilo pod blokadom"rekao je "kralj šljake" i potom detaljnije objasnio

"Nekoliko sam mečeva igrao s ozleđenom nogom i više nisam mogao bez blokade. Praktično nisam ni trenirao uoči finala. Kiša je još više zakomplikovala stvari jer je inekcija prestala delovati i više nisam mogao stati na nogu.

Kiša je prvi put finale prekinula u trećem setu kod Federerova vođstva 5-4 na sat i po, a novi prekid došao je u petom setu kod 2-2, taj je trajao pola sata, i kada su se mnogi počeli da se pitaju kada će mrak konačno prekinuti meč, Nadal je kod 7-7 oduzeo Rodžerov servis i koji trenutak kasnije postao i kralj trave i ušao u istoriju kao još jedan pobednik najvećeg turnira na svetu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track