DA LI JE OVO MOGUĆE!? ATP promenio sistem bodovanja u korist Nadala! Đokoviću ugroženo PRVO MESTO zbog NOVIH PRAVILA!
Foto: Profimedia, AP

strašno

DA LI JE OVO MOGUĆE!? ATP promenio sistem bodovanja u korist Nadala! Đokoviću ugroženo PRVO MESTO zbog NOVIH PRAVILA!

Tenis -

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) usvojila je sistem bodovanja u nastavku sezone, po kojem će svakom teniseru, ukoliko ostvari slabiji rezultat na turniru ove godine nego prošle, ostati bodovi iz 2019. godine.

To praktično znači da je u trci za "broj 1" Rafael Nadal u prednosti u odnosu na Novaka Đokovića jer je Španac imao bolji finiš prošle sezone.

Takođe, ovim saopštenjem ATP-a, ispostavilo se da je španska "Marka" bila na dobrom tragu kada je nedavno objavila da će doći do promena u bodovanju, ali ne procentualnim gubitkom bodova, nego po principu boljeg rezultata.

foto: Profimedia

Sezona bi trebalo da se nastavi u Vašingtonu 14. avgusta, a potom slede Sinsinati, US Open u Njujorku, Kicbil, Madrid, Rim i Rolan Garos u Parizu.

Ovo je uzgleda samo još jedan u nizu napada na najboljeg tenisera Srbije koji očigledno dirigovano traje još od ''Adrija tur.''

Svi dosadašnji napadi, neki čak i udruženi, pre svega odnosili su se na njega kao ličnost, ali ne direktno na njegovu karijeru. Ipak, ovo je upravo to. Ono gde ga ''najviše'' boli, na ono što je gradio godinama i za šta se borio.

Jasno je da drugačije ne mogu da ga skinu sa trona, pa su odlučili da čak promene pravila kako bi se Španac ponovo vratio na vrh. Za sada nema nikakve Novakove reakcije na ovaj potez ATP-a, ali verujemo da ćemo je uskoro dobiti i da neće ni malo biti blaga.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track