ZGODNA JAPANKA NAOMI OSAKA ODBRUSILA DONALDU TRAMPU: Ne krivite azijsku populaciju zbog Kovida 19! Maskama protiv korone
Foto: EPA/DAN PELED

NALJUTILA SE

ZGODNA JAPANKA NAOMI OSAKA ODBRUSILA DONALDU TRAMPU: Ne krivite azijsku populaciju zbog Kovida 19! Maskama protiv korone

Tenis -

Nekada najbolja teniserka na svetu, Japanka Naomi Osaka odlučila je da se delima uhvati u borbu sa koronavirsuom, ali i da odgovori svima koji i dalje misle da je Kovid 19 potekao iz Vuhana.

U ime azijske zajednice Osaka je odgovorila svima koji optužuju i kažnjavaju ljude zato što je virus potekao iz Vuhana. Jedan od onih čija se reč najviše čuje, američki predsednik Donald Tramp nedavno je virus nazvao "kung flu" (igra reči zbog borilačke veštine poreklom iz Azije - u prevodu kung grip).

foto: EPA / Jim Lo Scalzo

- Ali... Ali, saslušajte me. Prestanite sa maltretiranjem azijske zajednice po pitanju Kovida - napisala je Osaka na tviteru.

Japanska teniserka odlučila je da zajedno sa sestrom uradi nešto kako bi pomogla borbi sa koronavirusom, pa je kreirala zaštitne maske, a prva serija je već rasprodata!

- Uzbuđena sam što mogu sa vama da podelim ograničenu seriju maski koje smo moja sestra i ja dizajnirale, a prihod ide u korist UNICEF-a. Maske su troslojne i mogu se prati do pedeset puta - napisala je Naomi, pa ažurirala objavu:

sunnyyyyyy

A post shared by 大坂なおみ ?????? (@naomiosaka) on

- Zdravo svima, maske su rasprodate! Trenutno radimo na novoj seriji namenjenoj kupcima izvan Japana. Hvala vam mnogo!

G. F. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track