ĐOKOVIĆ SILOVITO KRENUO PO 18. GREND SLEM TROFEJ: Novak izgubio samo šest gemova protiv Džumhura VIDEO
Foto: EPA

Njujork ugostio najbolje tenisere

ĐOKOVIĆ SILOVITO KRENUO PO 18. GREND SLEM TROFEJ: Novak izgubio samo šest gemova protiv Džumhura VIDEO

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Damira Džumhura sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:1 u prvom kolu US Opena.

foto: AP

Đoković će u drugom kolu prvog grend slema koji se igra tokom korone za rivala imati Kajla Edmunda koji je sa 3:0 savladao Aleksandra Bublika.

Bio je ovo 23. uzastopni trijumf Đokovića u ovoj sezoni, čime je na dobrom putu da sruši svoj rekord iz 2011. kada je nanizao 41 pobedu u nizu. Ukoliko i narednih šest mečeva reši u svoju korist to će značiti da je osvojio 18. grend slem titulu, čime bi se približio Rodžeru Federeru na dve grend slem titule.

Srpski teniser je bio dominantan u prvom i trećem setu, dok je u drugom bosanski teniser pružio jak otpor.

foto: EPA

Novak je poveo sa 5:0 u prvom setu, a tada je Džumhur osvojio jedini gem u 1. setu. Uspeo je Džumhur da osvoji gem, ali je Novak rutinski priveo set kraju osvojivši poslednji poen na mreži - 6:1 za 23 minuta.

Đoković je napravio rani brejk i u drugom setu, međutim Damir je odmah uzvratio. Teniseri su zatim propustili naizmenično još nekoliko brejk prilika, da bi Džumhur duplom servis greškom omogućio Novaku da povede sa 5:4. Nije tako lako Novak stigao do drugog seta. Poveo je sa 40:15, a zatim napravio dve greške. Ipak, Novak realizuje treću set loptu za 2:0.

foto: EPA

Praktično, time je Đoković slomio otpor Džumhura. Rano je napravio brejk u trećem setu i lako stigao do 4:1. Gotovo rutinski priveo je meč kraju i posle skoro dva sata završio posao.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track