NOVAK IGRA ZA NEDODIRLJIVOST Ulog nije samo meč za titulu! Evo zašto je duel sa Cicipasom od IZUZETNE VAŽNOSTI za Srbina
Foto: EPA/YOAN VALAT

bitka za najprestižniji rekord

NOVAK IGRA ZA NEDODIRLJIVOST Ulog nije samo meč za titulu! Evo zašto je duel sa Cicipasom od IZUZETNE VAŽNOSTI za Srbina

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković jubilarni 10 put u karijeri igraće u polufinalu Rolan Garosa.

Srbin je posle tročasovne borbe savladao Pabla Karenja Bustu i zakazao duel sa Stefanosom Cicipasom. Srbin se nalazi na dva koraka od nove Gren slem titule, ali i prilike da napravi ogromnu razliku u odnosu na drugoplasiranog Nadala i tako praktično postane nedodirljiv na prvom mestu ATP liste.

Novak trenutno ima 11.260 poena, a Nadal je drugi sa 9.850. Španac je prošle godine slavio na Rolan Garosu i zbog novih pravila ne može da izgubi bodove, ali isto tako u Parizu ne može ni da dobije nove.

S druge strane, Novak je prošle godine eliminisan u polufinalu od Dominika Tima, pa ako savlada Cicipasa dobiće odmah dodatnih 480 bodova i povećaće razliku za 1.890 bodova.

U slučaju da Srbin osvoji Rolan Garos, ne samo da će sa 18 Gren slem titula biti na dva koraka od Federerovog rekorda, već će imati čak 2.690 bodova više od Nadala i biće nedodirljiv na prvom mestu.

Poznato je da do kraja godine ne može da izgubi bodove već samo da osvoji nove, pa bi tako imao ogromnu prednost na početku sezone i veliku šansu da 8. marta prestigne Rodžera Federera na večnoj listi po broju nedelje provedenih na prvom mestu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track