NE MOŽE IZ KARANTINA NA TEREN: Direktor Australijan opena traži blaže mere za učesnike grend slema!
Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

blaže meže

NE MOŽE IZ KARANTINA NA TEREN: Direktor Australijan opena traži blaže mere za učesnike grend slema!

Tenis -

Direktor Australijan opena Kreg Tili rekao je da se nada da će zaštitne mere za igrače na predstojećem grend slemu, biti mnogo blaže.

On je veliki protivnik toga da strani teniseri učesnici budu izuzeti iz dvonedeljnih strogih karantina u hotelu.

"Ako igrač mora da bude zaglavljen u hotelu dve nedelje pre početka sezone, to se neće dogoditi. Ne možete da tražite od igrača da odu u karantin dve nedelje, a onda da izađu i budu spremni da igraju na grend slem turniru", rekao je Tili

Švajcarac Rodžer Federer i Amerikanka Serena Vilijams, koji će sledeće godine napuniti 40 godina, već su se obavezali da će igrati na Australijan openu, ali je Tili rekao da se igrači jednostavno neće pojaviti ako im ne bude dozvoljeno da se pripreme na pravi način.

"Mi potpuno prihvatamo da svi koji dolaze iz inostranstva moraju u dvonedeljni karantin, ali ono o čemu pregovaramo ili o čemu pokušavamo da postignemo dogovor, je da postavimo karantinsko okruženje u kome mogu da treniraju i slobodno idu između hotela i terena u te dve nedelje", naveo je on.

Na US openu i Rolan Garosu igrači nisu imali obavezu da idu u karantin, ali su morali da budu u mehuru i da se redovno testiraju na korona virus pre nego što im je dozvoljeno da igraju. Igrači su nosili maske između mečeva.

Melburn je jedan od najteže pogođenih australijskih gradova tokom pandemije koronavirusa.

Drugi talas pandemije naterao je nadležne na uvođenje policijskog časa preko noći i zatvaranje pet miliona stanovnika.

Organizatori Australijan opena i pored toga planiraju publiku na tribinama, do 50 odsto kapaciteta, uz obavezno poštovanje pravila o distanci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track