MRAČNA PROŠLOST SUPRUGE SLAVNE TENISERKE Misteriozna smrt sina i šokantno ubistvo razvratnog muža obeležili život MOĆNE RUSKINJE
Foto: Profimedia

ŽENA KOJA JE OSVOJILA MARTININO SRCE

MRAČNA PROŠLOST SUPRUGE SLAVNE TENISERKE Misteriozna smrt sina i šokantno ubistvo razvratnog muža obeležili život MOĆNE RUSKINJE

Tenis -

Na današnji dan pre tačno 64 godine rođena je jedna od najvećih sprotiskinja u istoriji, po mišljenju mnogih najbolja tenisreka svih vremena - legendarna Martina Navratilova.

foto: Profimedia

Ova hrabra šampionka iz Češke kroz čitavu karijeru rušila je predrasude. U vreme kada to nije bilo nimalo popularno (početkom osamdesetih godina) javno je govorila o svojoj seksualnoj orijentaciji i zbog toga je izgubila brojna sponzorstva, ali je isto tako dobila poštovanje mnogih.

Prebrodila je strah od diskriminacije, mogućnosti da bude odbijena, povređena, javno osuđena... Zahvaljujući njoj mnogi profesionalni sportisti koji preferiraju isti pol okuražili su se da to i javno priznaju.

foto: Profimedia

Martina je 2014. godine ponovo ostavila bez teksta sportski svet, kada je na US openu, nakon poraza Novaka Đokovića od Keja Nišikorija, zaprosila svoju dugogodišnju partnerku Juliju Lemigovu.

Martina i Julija su se venčale u Njujorku 15. decembra 2014. godine, šest godina žive u skladnom i srećnom braku.

foto: Profimedia

Javnost je zanimlo ko je zanosna brineta koja je osvojila srce slavne teniserke. Mediji su počeli da "kopaju" po njenoj prošlosti i detalji koji su isplivali ostavili su sve u šoku.

Ova 48-godišnja Ruskinja imala je izuzetno zanimljiv, ali i veoma tragičan život.

Julija je ćerka bivšeg generala Crvene armije. Bila je poslednja Miss SSSR-a, ali i druga pratilja na velikom "Miss Universe" 1991. godine.

Julija je izuzetno sposobna i uspešna poslovna žena. Govori pet stranih jezika i ima sjajan osećaj za biznis.

foto: Profimedia

Lemigova se nakon školovanja zaposlila u banci u Ženevi i ubrzo je postala šef odeljenja za ruske investicije. Tada je uplovila u ljubavnu aferu sa oženjenim francuskim bankarom Edvardom Sternom.

Stern je bio opsednut Julijom. Bio je posesivno ljubomoran, pa je unajmio i ljude koji su pratili svaki njen korak. Ubrzo je napustio suprugu i venčao se sa Lemigovom, a 1999. dobili su sina Maksimilijana. Stern nikada nije prestao da sumnja u njenu vernost, nije u potpunosti verovao ni da je on otac deteta.

Samo šest meseci nakon rođenja sina dogodila se tragedija koja je obeležila Julijin život. Maksimilijan je preminuo pod nikad razjašnjenim okolnostima. Dok je bio sa ocem naglo mu je pozlilo, hitno je prebačen u bolnicu u Parizu, ali nije mu bilo spasa. Na obdukciji je utvrđeno da je beba imala povrede mozga. Policija je ispitivala Sterna, Juliju, kao i bugarsku dadilju koja ga je čuvala. Optužnica nikada nije podignuta, a dadilja je neposredno nakon tragedije nestala bez traga.

Julija se sumnjala da je ubistvo deteta naručeno, da ga je dadilja ubila iz osvete Sternu, koji je bio jako uticajan i moćan čovek u Francuskoj. Ubrzo nako tragedije njihov brak se raspao.

foto: Profimedia

Julija je otvorila luksuzni spa salon u Parizu. Saloni lepote i skupocena kozmetička linija koju je pokrenula postali su hit u Francuskoj, a biznis se ubrzo proširio i u SAD. Posao je cvetao, ali prošlost nije prestala da je proganja.

Naime, 2005. godine Stern je pronađen mrtav u stanu, u njega su iz pištolja ispaljena četiri metka. Na sebi je imao ružičasto odelo od lateksa. Iako je izgledalo da se radi o profesionalnom ubistvu, policija je ustanovila da je uglednog bankara likvidirala prostitutka Sesil Brosard. Ona je kasnije i priznala ubistvo. Ubila ga je nakon orgija. Navodno je došlo do svađe oko novca. Ovaj slučaj ozbiljno je potresao politički vrh u Francuskoj, jer su brojni moćnici učestvovali u ovim bogataškim orgijama.

Tada su podgrejane sumnje o zataškivanju smrti Julijinog sina. Ruskinja je verovala da je prostitutka ucenjivala Sterna nekim informacijama. Jednom prilikom je rekla da se sastala sa Brosardovom jer je želela da joj otkrije istinu o smrti sina, ali na je na kraju odustala.

Sesil je dobila kaznu osam godina zatvora i nikada javno nije progovorila o vezi sa Sternom.

foto: Profimedia

Pet godina kasnije Julija je ponovo dobila nadu da će konačno saznati istinu o smrti Maksimilijana. Policija je otkrila da u prvom izveštaju sa obdukcije nije pisalo da je beba u krvi imala antidepresiv dijazepam, koji je fatalan za dete. Međutim, svedoka nije bilo, nisu uspeli da pronađu dadilju i slučaj nikada nije rešen.

Spekulisalo se da su agenti tajne službe nakon ubistva Sterna iz njegovog stana i stana ljubavnice uzeli dokaze koji bi mogli da kompromituju mnoge moćnike i otkriju mnogo toga. Otkrivanje detalja sado-mazo orgija i konzumiranja opojnih droga uglednog evropskog bankara i njegovih moćnih prijatelja izazvao bi skandal svetskih razmera, pa su se dobro potrudili da zataškaju sve.

Julijin život se potpuno promenio kada je upoznala slavnu češku teniserku. Ruskinja je u teniskoj šampionki pronašla svoju srodnu dušu. Njihova ljubav traje više od 12 godina i zajedno odgajaju Julijine dve ćerke, Viktoriju i Emu, čiji otac nije poznat javnosti.

"Dok sam odrastala u Rusiji nisam ni znala da postoje istopolne veze. Tek kada sam se sa 17 godina preselila u London shvatila sam da postoje takvi odnosi. Tokom života sretala sam brojne poznate ličnosti, tako sam jednom prilikom upoznala i Martinu. Nisam bila ljubitelj tenisa, ali sam znala ko je ona i tako smo započele razgovor o našem poreklu. Drugi put smo se slučajno srele u jednom restoranu i tada sam shvatila da želim da je ponovo vidim. Naša veza je na početku bila platonska, a onda su se javile emocije.

foto: Profimedia

Moje ćerke me u početku nisu pitale za moj odnos sa Martinom, međutim, kada su počela da ih zadirkuju deca u školi, seli smo i razgovarali. Tada sam im rekla da je Martina osoba koju jako volim i pitala sam ih da li bi htele da živi sa njima. Odgovor je bio potvrdan", otkrila je Julija jednom prilikom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track