POTVRĐENO PISANJE KURIRA! Viktor Troicki novi selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije! Ispunjena Novakova želja
Foto: TSS

PROMENE

POTVRĐENO PISANJE KURIRA! Viktor Troicki novi selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije! Ispunjena Novakova želja

Tenis -

Viktor Troicki biće novi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije!

Troicki na mestu prvog trenera nacionalnog tima dolazi umesto Nenada Zimonjića, kojem je istekao mandat, a kao što je Kurir svojevremeno pisao.

Nezvanično, teniseri koji igraju za reprezentaciju Novak Đoković, Dušan Lajović i Filip Krajinović koji su izrazili želju da im baš Viktor Troicki bude selektor.

Viktor Troicki
foto: @starsport

Tokom igranja na ATP turnirima za ovih 14 godina profesionalne karijere, Viktor Troicki je zaradio 9.100.756 dolara. U junu je preboleo koronu. Oženjen je Aleksandrom, sa kojom ima dve ćerkice, Irinu i Dariju.

Viktor Troicki bio je član reprezentacije Srbije koja je 2010. godine osvojila Dejvis kup pobedom nad Francuskom. Ove godine u januaru bio je član selekcije koja je osvojila ATP kup.

Poslednjih godina, nije na nivou koji bi zadovoljio njegove ambicije. Konkretno, zauzima tek 201. poziciju na ATP listi, a prošle sezone gotovo da nije uspevao da napravi bolji rezultat od plasmana u drugo kolo nekog od turnira.

Viktor Troicki je nekada bio 12. teniser na svetu, a ima i tri osvojene ATP titule, jednu na Kremljin kupu u Moskvi (2010.) i dve u Sidneju u Australiji (2015. i 2016.)

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track