NADAL NAZVAO ZGRADU PO SVOM VELIKOM RIVALU: Španac sjajnim gestom ODUŠEVIO svet!
Foto: EPA/Julien De Rosa

lepo

NADAL NAZVAO ZGRADU PO SVOM VELIKOM RIVALU: Španac sjajnim gestom ODUŠEVIO svet!

Tenis -

Rafael Nadal već više od 15 godine bije ljute bitke sa svojim velikim rivalom Rodžerom Federerom.

Ipak među njima postoji veliko poštovanje i njih dvojica ne kriju da su dobri prijatelji

Španac i Švajcarac su često bili deo humanitarnih akcija, a zimus su u Južnoj Africi odigrali i egzibicioni meč u organizaciji Federera.

Rafa Nadal je otišao i korak dalje pa je u svom sportskom centru, u čijem okviru se nalazi "Teniska akademija Rafael Nadal", jedna od najboljih na svetu, nazvao jednu zgradu po Federeru.

Rodžer Federer
foto: Profimedia

Preciznije rečeno u tom kompleksu postoje dve velika velika objekta, jedan se zove po Nadalu, a drugi po Federeru, što samo pokazuje koliko Španac ceni velikog rivala iz Švajcarske

U "zgradi Federer" ima veliki luksuzni apartman sa terasom koja gleda na centralni teren, a tu je i olimpijski bazen u zgradi, kao i jedan spolja, spa centar, sauna i parno kupatilo.

Rafael Nadal, Rodžer Federer
foto: EPA-EFE/WU HONG, Adrian Dennis/Pool Photo via AP

Federer je bio na otvaranju akademije pre četiri godine i tada je iznenadio sve izjavom da bi "svoju decu poslao da uče tenis u Akademiju Nadal".

"Divim se svemu što si napravio do sada, nadam se da ćeš to činiti još dugo godina. Želim ti dobro zdravlje što je od suštinske važnosti u našem sportu", rekao je tada Federer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja