ŠOK ZA NAJVEĆE NOVAKOVE RIVALE: Nadal definitivno bez trenera u Melburnu, Tim pred put saznao da mu je trener pozitivan na koronu!
Foto: Profimedia

Australijan open

ŠOK ZA NAJVEĆE NOVAKOVE RIVALE: Nadal definitivno bez trenera u Melburnu, Tim pred put saznao da mu je trener pozitivan na koronu!

Tenis -

Rafael Nadal i Dominik Tim, drugi i treći favoriti na Australijan openu posle Novaka Đokovića, našli su se u velikom problemu pred prvi Grend slem u sezoni.

Nadal će definitivno igrati bez svog trenera Karlosa Moje, dok je i Tim u velikoj opasnosti da nastupi bez trenera Nikolasa Masua.

Nadal i Moja su imali dogovor da se trener priključi kasnije u Melburnu, ali vlasti Australije to ne dozvoljavaju. Stoga su postigli dogovor da Rafa igra bez trenera.

"Nakon razgovora sa Rafom odlučili smo da ne putujem sa timom u Australiju. Namera mi je bila da budem sa timom od početka Australijan opena kao i obično, ali australijska vlada ne odobrava odvojena putovanja, tako da ne mogu da stignem na početak turnira", rekao je Moja.

Sa druge strane, Dominik Tim je saznao šokantnu vest dan pred put u Australiju. Čileanski trener Nikolas Masu je na poslednjem testiranju bio pozitivan na koronavirus, pa nije otputovao.

"Pre nego što smo poleteli, dobili smo iznenađujuću poruku od Nikolasa Masua, koji je imao pozitivan test na koronu. Niko će biti testiran ponovo za nekoliko dana. Nadamo se da će biti negativan i da će biti u prilici uskoro da nam se pridruži", poručio je Volfgang Tim, Dominikov otac.

Ostaje da se vidi da li će Masuu biti dozvoljeno da se priključi Timu ukoliko naredni test pokaže da je negativan, što bi bio presedan u odnosu na slučaj Rafaela Nadala i Karlosa Moje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track