TO JE PRIJATELJ! Dominik Tim stao uz Novaka i poručio hejterima: Uvek ga nepotrebno kritikujete! (FOTO)
Foto: Profimedia

AUSTRALIJAN OPEN

TO JE PRIJATELJ! Dominik Tim stao uz Novaka i poručio hejterima: Uvek ga nepotrebno kritikujete! (FOTO)

Tenis -

Austrijski teniser Dominik Tim podržao je Novaka Đokovića u nameri da unapredi uslove za tenisere u Australiji i poručio hejterima da ga uvek nepotrebno kritikuju.

Bespotrebna bura se digla zbog zahteba Novaka Đokovića ad se uslovi za sve tenisere poboljašuju. Srbin je "razapinjan" na sve strane, Nik Kirjos je bio glavni u toj pljuvačini, ali na iznenađenje mnogih Novak je dobio i podršku.

Dominik Tim je istakao da najbolji teniseri nemaju specijalan tretman, te da je Novak želeo samo najbolje.

- Privilegija je biti ovde u Adelejdu, ali to nije velika prednost. Imamo identično vreme za trening, kao i ostali u Melburnu. Samo nema toliko gužve u kompleksu, manje nas je u gradu. Ako to uporedimo sa ostalima koji nisu u strogom karantinu, imamo iste uslove – kazao je Austrijanac.

Dominik Tim, Novak Đoković
foto: @starsport

- Jedina loša stvar ovde je što se 72 igrača nalaze u strogom karantinu. Za njih će biti jako teško da igraju na ATP Kupu ili na Australijan openu. U velikom su zaostatku za ostalima, ali to smo morali da prihvatimo kao rizik kad smo ulazili u avion na putu ka ovamo – rekao je Tim.

Dotakao se Tim i sporne situacije vezane za Đokovića.

- I u prošlosti su ga mnogo puta nepotrebno kritikovali. Ne znam šta da kažem o ovoj temi. Pokušao je da pomogne ostalima u Melburnu, ali u Australiji su odlično radili da suzbiju koronu. Gotovo da ne postoji i tako treba da ostane – kaže Tim, ali i dodaje da može da razume situaciju u Australiji.

Novak Đoković
foto: AP

- Mogu da razmem zdravstvene organe Australije i njihovu Tenisku federaciju. Veoma su pažljivi sa svim što rade i jasno je zbog čega su čitave avione smeštali u karantin. Moramo to da razumemo, iako jeste nepravedno za sve koji su u karantinu. Jednostavno je takav rizik. Novak je želeo da pomogne, ali je odbijen – zaključuje austrijski teniser.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track