NOVAKU OČAJNIČKI TREBA GREN SLEM TITULA: Noletov bivši trener objasnio Britancima zašto je Đokoviću FRKA!
Foto: EPA

raste pritisak

NOVAKU OČAJNIČKI TREBA GREN SLEM TITULA: Noletov bivši trener objasnio Britancima zašto je Đokoviću FRKA!

Tenis -

Prvi teniser sveta Novak Đoković prvi je favorit za osvajanje Australijan opena, smatra nekadašnji šampion i njegov bivši trener Boris Beker.

Nemac ističe da se turnir priprema u uslovima na koje niko nije navikao.

"Ovoga puta se ne može očekivati da će svi biti u istom položaju na početku takmičenja. Imamo 72 igrača koji su bili u tvrdom karantinu 14 dana u sobama i to će definitivno uticati na njih. A kada se sve nesigurnosti stave na stranu, stvarno je teško zamisliti da Novak Đoković neće pobediti kad se uzme u obzir njegov učinak na njegovom omiljenom turniru", napisao je Beker, a onda istakao.

"Nemojte se zavaravati, ove dve nedelje su izuzetno važne za njega. Kada sam radio sa Novakom, gledali smo na Melburn kao na način kako da postavimo celu godinu, psihološki, kao i na svaki drugi način. Sada dolazi bez Vimbldona, propuštenom šansom na US Openu i porazom u finalu Rolan Garosa. U potrazi za 18. grend slemom, stvarno mu treba da se vrati na pravi put".

Zanimljivo, Beker je kao drugog favorita postavio Dominika Tima, ali...

"Ali, ako Rafael Nadal bude zdrav, moći će da igra skoro bez pritiska. Zna da dolazi Pariz i da je tu njegova najbolja šansa da pretekne Rodžera Federera i to je njegov glavni fokus. Obratite pažnju i na Ruse, Danila Medvedeva i Andreja Rubljova", napisao je Beker.

Legendarni Nemac je istakao da niko ne treba da očekuje vrhunski tenis kada se uzme u obzir šta je prethodilo turniru.

"Niko nije igrao dovoljno mečeva, niti je mogao da uradi tačno šta je hteo iz neizbežnih razloga, a na treningu se ne može imitirati pritisak takmičenja", naveo je Beker.

Boris Beker, Novak Đoković
foto: Profimedia

Jedna od tema je bila to što su Đoković, Nadal i Tim mogli da budu u karantinu u Adelejdu, gde su mogli da treniraju, imali terasu i druge pogodnosti.

"Razumem da nekima od njih nije prijatno kad vide ono iz Adelejda, ali istina je da su vrhunski igrači uvek imali pogodnosti, čak i u normalnim vremenima. Na primer, tako što su znali na kojim terenima će trenirati i kada će igrati. Što se mene tiče, uopšteno, oni su zaslužili te privilegije tokom dugo vremena", naveo je Beker.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track