AUSTRALIJAN OPENU PRETI POTPUNI KOLAPS! Zbog korona virusa sledi novo ZAKLJUČAVANJE: To će uticati i na Novaka! (FOTO)
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

AUSTRALIJAN OPENU PRETI POTPUNI KOLAPS! Zbog korona virusa sledi novo ZAKLJUČAVANJE: To će uticati i na Novaka! (FOTO)

Tenis -

Vlada savezne Australijske države Viktorija objavila je uvođenje totalnog petodnevnog karantina sa početkom u 11:59 PM 12. februara, do kada će se kompletan program na Australijen Openu odvijati po pređašnjim planovima i kovid protokolom.

Vlasnicima karata za mečeve u periodu od 13. do 17. februara pare će biti vraćene, po utvđenom pravilniku turnira.

Pojava novog soja virusa zabeležena je kod petoro građana ove federalne jedinice Australije, uz registrovane slučejeve u Kvinslendu i Zapadnoj Australiji. Građanima će biti dozvoljeno da napuštaju svoje domove iz četiri razloga: nabavku najosnovijih namirnica, lečenje i pružanje pomoći, vežbanje i rad – ako je apsolutno neophodno.

Melburn, Australijan open, navijači
foto: EPA/ROMAN PILIPEY

Vežbanje i nabavka će biti ograničeni na zonu od 5 kilometara udaljenosti od mesta stanovanja, nošenje maski postaje obavezno spolja i u zatvorenim prostorima (svugde van sopstvenim domova), zabranjeno je primati goste i održavanje bilo kakvih javnih skupova. Nastava će se odvijati putem interneta – od škola do univerziteta, sa izuzetkom obdaništa ili dečijih boravaka. Teretane, bazeni, zabavni i javni centri i biblioteke se takođe zatvaraju. Hoteli ostaju otvoreni i funkcionalni isključivo za prisutne goste hotela, i zabranjeno je primati nove rezervacije u tom periodu.

Teniska asocijacija Australije će nastaviti da blisko sarađuje sa Vladom države Viktorija u nastojanju da se širenje novog soja korona virusa spreči, i blagovremeno će informisati javnost i igrače o primeni potrebnih mera javnog zdravlja.

Ovo znači da će se takmičenja u muškom i ženskom singlu i dublovima održati bez navijača sve do polufinala u sledeći četvrtak. Biće veoma zanimljivo čuti šta će vodeći predstavnici igračke organizacije imati da izjave povodom ovih novih i veoma oštrih mera.

Nažalost, lepi kadrovi sa tribina i terena Melburn Parka ostaju bez publike, što će se sigurno odraziti i na raspoloženje i nastupe igrača na terenu. Šteta.

Novak igra pred praznim tribinama

Nema sumnje da je prvi reket sveta uživao na "svom terenu" od početka Australijan opena, a posebno mu je godila činjenca da tribine nisu prazne. Podrška mu je puno značila, ali će zbog novih mera, bar do polufinalnih okršaja tribine biti - prazne!

Novak Đoković
foto: Profimedia

(Kurir sport/Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track