TENISKI SPEKTAKL U BEOGRADU Đoković: Cilj je da "Serbia open" uđe u seriju 500
Foto: Teniski Savez Srbije

velika očekivanja

TENISKI SPEKTAKL U BEOGRADU Đoković: Cilj je da "Serbia open" uđe u seriju 500

Tenis -

Krem svetskog tenisa stiže u prestonicu Srbije!

Turnir "Serbia open" iz serije 250 održaće se od 19. do 25. aprila u Beogradu, potvrdio je direktor turnira Đorđe Đoković.

Nažalost, zbog trenutne epidemiološke situacije na turniru neće biti publike i biće ograničeno prisustvo medija.

Brat najboljeg tenisera sveta najavio je dolazak velikih teniskih imena. Čak 12 igrača iz Top 35 stiže u Beograd. Na turniru će učestvovati: Novak Đoković, Dominik Tim, Allan Karacev, Gael Monfis...

"Uložili smo velike napore da vratimo ATP turnir u Srbiju i da ga organizujemo na najvišem nivou u skladu sa merama Vlade Srbije i ATP-a. Ovo je samo početak, nama je cilj da turnir u narednim godinama dobije licnecu 500. Odziv igrača je dobar, s obzirom na to da se u isto vreme igra turnir u Barseloni", rekao je Đorđe Đoković.

"Imamo neverovatni postavu. Nadam se da će dolaziti i u narednim godinama. Vajld karte su dobili Nikola Milojević, Danilo Petrović i Viktor Troicki. Sve je bilo dogovoreno i sa Stenom Vavrinkom, ali je nažalost morao da ode na operciju stopala. Čekamo ga sledeće godine", kaže Đoković.

Nedelju dana pre „Serbia opena“ biće organizovan čelindžer iz serija 125 na istom mestu. Đoković je najavio i ženski WTA turnir iz serije 250 od 22. maja, kao i čelindžer 22. jula u konkurenciji dama.

Teniseri će biti u "polubalonu", biće izolovani i imaće redovna testiranja.

Turnir će imati i humanitarni karakter. Za svaki as biće donirana određena suma u humanitarne svrhe preko "Fondacije Novak Đoković".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track